Anadolu Ağırlıkları ve Kültürel Miras Semineri
Anadolu Ağırlıkları ve Kültürel Miras Semineri

Pera Müzesi’nde Anadolu Ağırlıkları ve Kültürel Miras Semineri

29 Kasım 2024

Pera Müzesi, Anadolu Ağırlıkları ve Ölçüleri Koleksiyonu kapsamında düzenlediği “Anadolu Ağırlıkları ve Kültürel Miras Semineri” ile lisans, lisansüstü ve doktora sonrası araştırmacıları bir araya getiriyor. 14 Aralık’ta İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde gerçekleşecek program, katılımcılara disiplinlerarası bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nu merkeze alarak kültürel miras çalışmaları ve sanat suçları üzerine yoğunlaştırılmış bir programla Anadolu Ağırlıkları ve Kültürel Miras Semineri’ni gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Lisans ve lisansüstü öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılara yönelik düzenlenen, katılımcılarına kültürel varlıkları koruma ve kültürel mirasa yeni bakış açıları kazandırmayı amaçlayan seminer, 14 Aralık Cumartesi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde yapılacak.

Kültürel miras ve sanat suçları ele alınıyor

Kültür varlıklarının korunması ve sanat suçlarının önlenmesi konularında derinleşen Anadolu Ağırlıkları ve Kültürel Miras Semineri başlıklı seminer, üç bölümden oluşacak. “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu” başlıklı ilk bölümde Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu ile bu çerçevede yapılan kültürel miras çalışmaları incelenecek. “Geçmişten Geleceğe Arkeolojik Kültür Varlıkları Kaçakçılığı” başlıklı ikinci bölümde arkeolojik eserler özelinde kültürel varlık kaçakçılığı, geçmişten günümüze örnekler ve vaka analizleriyle değerlendirilecek. Programın “Kültür Varlıkları ve Sanat Suçları” başlıklı son bölümünde ise sanat suçları bağlamında arkeolojik kültür varlıkları ele alınacak.

Disiplinlerarası bir öğrenme deneyimi

Kültürel miras ve sanat suçları alanlarında uzmanlaşmış iki önemli isim olan Levent Tökün ile Mustafa Ergül’ün yürütücülüğünde gerçekleşecek programın uygulamalı kısmında ise dünya genelindeki kültürel miras veri tabanları ve erişilebilir koleksiyonlar üzerinden Anadolu kökenli kültür varlıklarının envanter durumları analiz edilecek. Katılımcılar ayrıca, Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisi turu ile koleksiyon eserlerini yakından inceleme fırsatı bulacak.

Başvuru şartları

Üniversitelerin arkeoloji, sanat tarihi, tarih, Eskiçağ tarihi, güzel sanatlar, kültürel miras ve müzecilik programlarındaki lisans ve lisansüstü öğrencilerinin ve doktora sonrası araştırmacıların katılımına açık olan Anadolu Ağırlıkları ve Kültürel Miras Semineri’ne katılmak isteyenlerin 9 Aralık 2024 Pazartesi gününe kadar 200 kelimeyi geçmeyecek özgeçmiş ve 100 kelimeyi geçmeyecek niyet mektuplarını, “Anadolu Ağırlıkları ve Kültürel Miras Semineri_Ad-Soyad” başlıklı bir e-postayla info@peramuzesi.org.tr adresine göndermeleri gerekiyor.

Seminer, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Program ücretsizdir ve Türkçedir. Şehir dışından gelecek öğrencilerin konaklama ve ulaşım masraflarını karşılamaları gerekmektedir.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Ali Ulaş Akalın
Önceki

Ali Ulaş Akalın’ın Yeni Şiir Kitabı Raflara Çıktı

SineFilozofi - Serdar Öztürk
Sonraki

SineFilozofi 7. Uluslararası Sempozyumu 7, 8 Aralık’ta CerModern’de

Kaçırmayın!

Yine Yeni Yeniden 90’lar

“Yine Yeni Yeniden 90’lar” ile 90’lara Eleştirel Bir Bakış

İlker Hepkaner ve Sezgin İnceel’in beraber hazırlayıp sundukları aynı isimli
Açık Kapılar, Tokatlıyan Han

Tokatlıyan Han’ın Açık Kapılar’ı Yeniden Sanatseverlerle!

Tokatlıyan Han’da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Açık Kapılar Sergisi”