Prima Facie (Olcay Yusufoğlu)
Prima Facie (Olcay Yusufoğlu)

“Prima Facie” ile Onay Kültürüne Yeniden Bakmak

Uluslararası Af Örgütü Desteğiyle "Prima Facie" Oyunu Ücretsiz Sahnelenecek
30 Ekim 2024

Uluslararası Af Örgütü, onay kültürünün oluşturulması noktasında farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalarını bu sefer sanatın bakışı ve katkısıyla güçlendiriyor. Uluslararası Af Örgütü desteğiyle, Eksi On Altı Kolektif sanat topluluğunun “Prima Facie” oyunu, 4 Kasım’da Ankara’da ücretsiz sahnelenecek. Suzie Miller’ın ödüllü oyunu Prima Facie, seyircileri inşa edilen “erkek” yasalar üzerine düşünmeye davet ediyor.

Onay kültürünün oluşması için çalışan Uluslararası Af Örgütü, şimdi de ücretsiz bir tiyatro etkinliğiyle bu konuya dikkat çekmeyi amaçlıyor. Uluslararası Af Örgütü desteğiyle, Eksi On Altı Kolektif sanat topluluğunun “Prima Facie” oyunu, 4 Kasım’da 19:30-22:30 saatleri arasında Ankara’da sahnelenecek. Oyun temsilinin ardından onay kültürü konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılım için insanhaklari.tv web sayfası üzerinden başvuru formun doldurulması gerekiyor. Etkinliğe katılım 100 kişiyle sınırlı ve üniversite öğrencileri öncelikli olarak dahil edilecek. Etkinlik için yer bilgisi ve ücretsiz biletler katılımcılara e-posta/sms aracılığıyla iletilecek.

Bilet için tıklayınız.

Oyun Hakkında:

“Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir.”

Tessa kültürlü, genç ve işinde çok iyi bir avukattır. İşçi sınıfı bir aileden gelip, tırnaklarıyla kazıya kazıya “oyunun” zirvesine çıkmıştır. Kovuşturur, çapraz sorgular ve kazanır… Ancak beklenmedik bir olayla, kendisini bir anda eşikte, hukukun “erkek” gücü, ispat yükü ve ahlaki ayrımlarla boğuşurken bulur. Suzie Miller’ın ödüllü oyunu Prima Facie, seyircileri duygu, mantık ve deneyimlerimizin “oyunun” kurallarıyla çatışıp çelişmesinin merkezine, hukuk sistemine davet ediyor. Yüzyıllar önce inşa edilen “erkek” yasaların artık değişmek zorunda olduğunu bize kendi hikayesi üzerinden anlatıyor.

Not: Oyunda bazı seyirciler için tetikleyici olabilecek unsurlar bulunmaktadır.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Martı Mıyım?
Önceki

Martı Mıyım? Prömiyerini 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde Yapıyor

18. İstanbul Bienali Küratörü Christine Tohmé / 18th Istanbul Biennial Curator Christine Tohmé
Sonraki

18. İstanbul Bienali’ni Christine Tohmé Kürate Edecek!

Kaçırmayın!

Latif Yılmaz’ın “Hypnos Yaprakları” Sergisi

Institut français Türkiye, Latif Yılmaz’ın “Hypnos Yaprakları” başlıklı kişisel sergisini
"Filizlendiğimiz Bir Çatlak” yerleştirme fotoğrafı, Sanatçılar: Leman Sevda Darıcıoğlu, Ndayé Kouagou, Elif Saydam, küratör: Melih Aydemir (Fotoğraf: Zeynep Fırat, sanatçıların ve SANATORIUM'un izniyle)

“Filizlendiğimiz Bir Çatlak” Sergisi Üzerine Söyleşi

Leman Sevda Darıcıoğlu, Ndayé Kouagou ve Elif Saydam’ın çalışmalarını bir