Zeren Göktan’ın 2017’den bu yana üzerinde çalıştığı fotoğraf serisinin kitabı “Deep Blue”nun lansmanı, 5 Aralık Cuma günü saat 17.00’de SALT Beyoğlu’nda bulunan Robinson Crusoe 389 Kitabevi’nde gerçekleşecek.

Sanatçı, bu özel etkinlik kapsamında, Koç Üniversitesi’nde toplumsal cinsiyet ve kadın tarihi çalışmaları üzerine dersler veren öğretim görevlisi Gülşah Şenkol’un moderatörlüğüyle, hem “Deep Blue” kitabının üretim sürecini hem de PİLOT Galeri’de devam eden “Seninle Benim Aramda” başlıklı kişisel sergisini anlatacak.
“Deep Blue”, toplumsal cinsiyetin, cinselliğin ve öznelliğin farklı katmanlarını, kadın bedenleri üzerinden siyah beyaz fotoğraflar aracılığıyla sorgulayan, aynı zamanda terazi imgesi üzerinden denge ve direnç temalarını işleyen önemli bir sanatçı kitabı olarak öne çıkıyor. Çelenk Bafra ve Eser Selen’in metinleriyle katkıda bulunduğu, Nazım Hikmet Dikbaş’ın çevirilerini, Ulaş Eryavuz’un ise tasarımını yaptığı “Deep Blue”, İngilizce/Türkçe olarak Espas Yayınları’ndan çıktı.
