9. Uluslararası Farklı Perspektifler Kısa Film Festivali ve Güz Sinema ve Sanat Kampı Başladı

Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği tarafından düzenlenen, 9. Farklı Perspektifler Kısa Film Festivali, Tepebaşı Belediyesi’nin desteğiyle Tepebaşı/ Eskişehir’de başladı. 100’e yakın kısa filmin gösterilmekte olduğu festivale, pek çok yerli ve yabancı sinemacı katılım gösteriyor. 7 Kasım tarihine kadar devam edecek festival filmleri ücretsiz olarak, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde izlenebilecek.

9. Uluslararası Farklı Perspektifler Kısa Film Festivali
9. Uluslararası Farklı Perspektifler Kısa Film Festivali

GÜZ SİNEMA VE SANAT KAMPI

Tepebaşı Belediyesi ve Katadrom Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği, Alman-Türk Gençlik Köprüsü’nün desteklediği kampın uluslararası ortaklığını Kultur und Art Initiative eV – Detmold üstlendi. Emel Göksu, Çiğdem Vitrinel, Marsel Kalvo, Gül Abus Semerci, Selcan Özgür, Aslı Şahin, Hakan Yılmaz, Ahmet Toklu gibi önemli isimlerin, sinemasal süreçlere dair atölye ve söyleşiler gerçekleştireceği kampa, konuk konuşmacılar da katılacak.

Emel Göksu oyunculuk, Çiğdem Vitrinel uygulamalı yönetmenlik, Marsel Kalvo yapımcılık, Gül Abus Semerci TV ve Dizilerde Senaryo, Selcan Özgür uygulamalı senaryo, Aslı Şahin drama, Hakan Yılmaz sinemada görsel efektler, Ahmet Toklu kurgu atölyeleri verecek.

30 Kasım’da başlayan ve yoğun bir talep alan sinema kampına katılım tamamen ücretsiz olup, katılımcılar Eskişehir başta olmak üzere, çeşitli şehirlerden seçildi. Kampa Almanya’dan katılan katılımcılar ve kontenjan nedeniyle kampa davet edilemeyen adaylar, tüm eğitimleri zoom linkleri üzerinden takip etmeye devam ediyor. Kamp çalışmalarının ana merkezleri Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi ve Tepebaşı Belediyesi Melih Savaş Yaşam Köyü.

2021 ana teması “İzolasyon”

Başladığı günden bu yana izleyicisine yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen festivalin bu yılki teması, daha önce isteyerek ya da zorla gerçekleştirilen ama bir yıldır, tüm insanlığın aynı anda maruz kaldığı “İzolasyon”. Sanatçıların benzer deneyimleri farklı gözlemlerle aktaracakları filmleri bu bölüm başlığında izlemek mümkün. Festival teması film gösterimlerinin yanı sıra bu konudaki buluşma ve söyleşilerle daha kapsamlı şekilde ele alınacak.

Potlaç / Potluck Ödülü

Katadrom’un kalabalık uluslararası ön jürisi tarafından belirlenen yarışma filmleri oyuncu Aslı Şahin, Kosovalı yönetmen More Raça ve Bulgaristanlı yapımcı Vladimir Karanikolov ‘un oluşturduğu uluslararası ana jüri tarafından değerlendirilecek.

Program bölümleri

Bu yıl da festival ana teması “İzolasyon” bölümünün yanı sıra, geleneksel bölümlerini korumaya devam ediyor. Festival bölümlerini “Potluck”, yarışmalı bölümün yanı sıra, hayatın absürt ve komik taraflarını gösteren “Gülünç”, güçlü kadın hikayelerinin anlatıldığı “Mor Portreler, her türlü ayrımcılığa karşı bir buluşma alanı olan “Şemsiye”, keskin değişim hikayelerinin yer aldığı “Viraj”, yakın tarihin ve kişisel hikayelerin aktarıldığı “Çok Uzak, Çok Yakın”, kültürel farklılıkların ve kontrastların ele alındığı “Kültürel Bakış”, ilişkilerin irdelendiği “Bağlar, oluşturuyor. Ayrıca Detmold Kısa Film festivali de, bir seçkiyle festivale katılıyor.

Detaylar için icpsff.com ve katadromart.com adreslerine tıklayınız.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar