Pervane
Pervane

Portfolyo: Pervane

OKU

Ben Pervane, 1997 senesinde İstanbul’un sakin bir köşesinde doğdum. Küçük yaşlardan itibaren içimde olduğunu hissettiğim evrenle bağ kurma arzusunu lise yıllarımda mektup arkadaşları edinerek beslemeye çalışırken kolajla tanıştım. Mail-art ile başladığım kesip yapıştırma yolculuğumu analog kolajlar yaparak sürdürmekteyim.

İlk etapta eski dergilerimi geri dönüşüme kazandırabilmek amacıyla başlamış olduğum bu hobi, bugün yapmaktan en keyif aldığım aktivite haline geldi. Bir uğraş olarak kolajı, insanların artık kullanmaya ihtiyaç duymadığı ve saklamaya değer görmediği kağıt yığınlarının arasına sıkışmış farklı hikayelerin bir araya gelip yeni bir hikaye oluşturması olarak görüyorum. Kolajın bir anlamda görsel bir hikaye anlatım tekniği olarak yorumlanabileceğine inanıyorum. Yaratılan bu yeni hikayeleri insanların bir kenara attığı materyaller arasında buluyor oluşum yaratma konusundaki motivasyonumu yüksek tutmamı sağlıyor.

Çalışmalarımda büyük ölçüde mixed media art denilen ve içinde pek çok farklı malzemeyi barındırabilen bir sanat tekniği kullanıyorum. Kullanabileceğim malzemelerin sınırlarını genişleten bu teknik sayesinde çok daha özgür çalışmalar sunabildiğime inanıyorum. Eski fotoğraflardan kumaşlara, dergilerden plastik ürünlere, pek çok farklı materyali kolajın bir parçası haline getirebilmek mümkün.

Sadece makas, yapıştırıcı ve eskimiş kağıt ürünlerini kullanarak devam ettiğim işlerime farklı bir boyut kazandırabilmek adına geçtiğimiz sene kolaj tekniğinden faydalanarak stop motion videoları çekmeye başladım. Son zamanlarda video çalışmalarıma yoğunlaşarak kolaj çalışmalarımı sürdürmekteyim.

Instagram: pervanecollages


Nil Has

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Önceki

Vahap Aydoğan ile Sanatı Üzerine Söyleşi

Sonraki

Veera’nın Seyahatnamesi Bölüm 3 – DERİN ORMAN / Şeyda Aydın

Kaçırmayın!

Yalçın Gökçebağ, Peyzaj, 80x100 cm, 2017, Tuval Üzerine Yağlıboya

Kendi Kendime Düşünceler: Yalçın Gökçebağ

İki tür resim izleyicisinden söz edebiliriz: konuya bakanlar, resme bakanlar.
Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı (arkeofili.com'dan alıntı)

Arkeolog Erman Ertuğrul’dan Arkeoloji Meraklılarına Rehber

“Herkes için arkeoloji!” mottosuyla yola çıkan ve arkeolojiyle toplum arasında