Dirimart Presents IX | The Stay Warehouse Alaçatı

Dirimart The Stay Warehouse Alaçatı’da sıra dışı bir programla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 80’li yıllarda bira deposu olarak kullanılan The Stay Warehouse için on iki sanatçının yapıtlarını kapsayan bir seçki oluşturuldu. Nuri Bilge Ceylan, Ayşe Erkmen, Mustafa Hulusi, Mevlana Lipp, Seçkin Pirim, Hayal Pozantı, Anselm Reyle, Nasan Tur, Ebru Uygun, Allan Villavicencio, Berke Yazıcıoğlu ve Peter Zimmerman’ın bir araya geldiği sergide modern, samimi ve sıcak bir ortam sunan otelin geçmişiyle, mimarisiyle ve birbirleriyle konuşan eserler izleyiciyle buluşacak. Açılışı 24 Haziran’da yapılacak olan Dirimart Presents IX, 21 Ağustos’a kadar görülebilir.

Mevlana Lipp, Emerging
MEVLANA LIPP, Emerging, 2021 – Wood, velvet, acrylic color, ink, sand, aluminum, stretcher, 60x80cm

2002 yılında Nişantaşı, İstanbul’da kurulan, Mayıs 2016’da Dolapdere’de ikinci galeri mekânını açan ve faaliyetlerini 2019’dan itibaren bu tek mekânda sürdüren galeri, faaliyet alanını yakın dönemde off-site sergilerle Dolapdere’nin ve İstanbul’un dışına açarak çeşitlenmeyi ve çoğalmayı seçti.

İstanbul’un küresel sanat dünyasındaki yerini güçlendirmekte önemli bir rol oynayan ve uluslararası bilinirliğe sahip sanatçıları Türkiye’de, yerel sanatçıları ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmeyi misyon edinen Dirimart, Alaçatı’da izleyicinin karşısına çıkmanın heyecanını yaşıyor.


Dirimart, The Stay Warehouse Alaçatı

Alaçatı, No:27, 14001 Sk. 35930 Çeşme/İzmir

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar