Neslihan Demircioğlu
Neslihan Demircioğlu

Neslihan Demircioğlu “İstanbul Perileri”

17 Ekim 2024

Heykeltraş Neslihan Demircioğlu’nun “İstanbul Perileri” isimli kişisel sergisi tarihi Kurşunlu Han’da bulunan Arthan Galeri’de seyirciyle buluşuyor. Sergi, 26 Ekim – 16 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

İstanbul Perileri, sanatçının 2020 yılından beri üzerinde çalıştığı heykel serisine odaklanıyor. 2021 yılında Kethüda Hamamı’ndaki Gökler ve Kökler, 2024 yılında ise Metrohan’da yer alan Zaman Ötesi Zaman sergilerinde de karşılaştığımız perilerin devamı bu sefer Arthan Galeri’ye yerleşiyor.

Doğanın enerjisini taşıyan, sihirli ve kutsal enerjiler olan İstanbul Perileri, ses, koku ve renk frekanslarıyla Neslihan Demircioğlu’nun ellerinde beden buluyorlar. Sergiye Simon Dougé’nin bu seriye özel ürettiği ses eşlik ediyor. Seramik ile bakır, demir, bronz, ahşap gibi malzemeleri birlikte kullanan Neslihan Demircioğlu, bu sefer de perilerin uçuşkan hallerini destekleyecek cam malzemesi ile ilgileniyor. Bu sergisinde ilk defa, Demircioğlu’nun, cam sanatçısı Cem Kılıç ile birlikte çalıştığı cam bedenler ile seramiğin beklenmeyen birleşimini izleyebiliyoruz. İşlerinde mitolojik, spiritüel ve teknolojik bilgilerden yararlanan sanatçı, serginin küratörlüğünü üstlenen Derin Demircioğlu ile birlikte seçtikleri tarihi mekanlarla iletişim halinde olan bir senografi sunuyorlar.

İstanbul Perileri 16 Kasım’a kadar Arthan Galeri’de ziyaret edilebilir.

Neslihan Demircioğlu

Neslihan Demircioğlu 1972 yılında İstanbul’da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun olmasından kısa bir süre sonra, günümüzde hala aktif olan mimarlık ofisini kurdu. Seramik, demir ve ahşap malzemeler kullanarak heykeller yapan Demircioğlu, işlerinde ruhsal, rabsal ve mitolojik bilgilerden faydalanarak farklı boyutların bilinmezlerini arıyor. 2021 yılında, Tarihi Kethüda Hamamında “Gökler ve Kökler” isimli ilk kişisel sergisini açtı. Aynı yıl, Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nin “Gelecek Zaman” isimli 13. Teras sergisinde yer aldı. 2022 yılında, Guga Contemporary’de “Nuhhun Manyetik Tufan” isimli ikinci kişisel sergisi izleyiciyle buluştu. Bunların yanı sıra İstanbul, İzmir, Ankara ve Bodrum başta olmak üzere birçok karma sergi ve sanat fuarında yer aldı. Artvin, Gaziantep ve İstanbul’da çocuklara yönelik sanat atölyelerine davet edildi. 2023 haziran ayında açılan ve 300’den fazla çağdaş sanatçıya yer verilen, Artİstanbul Feshane’deki “Ortadan Başlamak” sergisinde yer aldı. 2024 yılında IBB Kültür ve IBB Miras desteğiyle Metrohan’da Zaman Ötesi Zaman “Sır Kapısıisimli kişisel sergisiyle birlikte büyük beğeni topladı. Sanatçı, çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.


Arthan Galeri

Arap Cami Mah. Kurşunlu Han, Kürekçiler Kapısı Sk. No.47/7 Karaköy, Beyoğlu, İstanbul

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

35. Ankara Film Festivali'nde Yarışacak Belgesel Filmler
Önceki

Ankara Film Festivali’nde Yarışacak Belgeseller Belli Oldu

Yavuz Tanyeli, Grey Zone series #2, 2024 oil on paper, 84 x 114 cm
Sonraki

Yavuz Tanyeli’nin “Grey Zone” Başlıklı Sergisi C.A.M. Galeri’de

Kaçırmayın!

4. Kadın Oyunları Festivali

Kadın Oyunları Festivali, Bu Yıl 6 Kente Yayılıyor

Kadın Oyunları Festivali, bu yıl 6 kentte tiyatroseverler ile buluşacak!
1. Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Sergisi

Denizhan Özer ile Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Söyleşisi

Arnica Art Land Sanat Çalıştayı, Denizhan Özer’in küratörlüğünde, Mersin Borcak