Yasunari Kawabata
Yasunari Kawabata

Kawabata Edebiyatının Özü: Avuç İçi Öyküler Raflarda!

14 Kasım 2024

1968’de Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen ilk Japon yazar Yasunari Kawabata’nın kariyeri boyunca kaleme aldığı öykülerinden oluşan Avuç İçi Öyküler, Can Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor. İlki 1920’de, sonuncusu ise ölümünden sonra, 1972’de yayımlanan ve yalnızlık, ölüm, yas, geçip giden ömür, yoksulluk gibi konuları ele alan bu öykülerin her biri minimalist bir zenginliğin ürünü.

“Bir sürü insan şehirde böyle yürüyüp ilkyazın gelişini üretiyor. Bu şehir, insanların ilkyazıymış gibi gelmiyor mu sana da?”

1968’de Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Yasunari Kawabata’nın ilk kez 1920’lerin başında okurla buluşan eseri Avuç İçi Öyküler, yazarın kariyeri boyunca kaleme aldığı ve çoğu sadece iki ila üç sayfa uzunluğunda olan 146 kısa öyküden oluşuyor. Sanatının özünü romanlarında değil, yaşamı boyunca yazdığı ve Avuç İçi Öyküler adı altında topladığı kitapta aramak gerektiğini düşünen Kawabata, duygusallıkla yüklü öyküleriyle aynı zamanda kendi kişisel evrimini de yansıtıyor. Yalnızlık, ölüm, yas, geçip giden ömür, yoksulluk gibi konuları ele alan bu öykülerin her biri minimalist bir zenginliğin ürünü.

“Birçok yazar gençliğinde şiir yazar; ben şiir yerine Avuç İçi Öyküler’i yazdım… Gençlik günlerimin şiirsel ruhu onlarda yaşıyor.” -Yasunari Kawabata

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Boğaziçi Film Festivali
Önceki

13. Boğaziçi Film Festivali Kasım 2025’te Düzenlenecek!

Gazeteci Tuğçe Tatari
Sonraki

Tuğçe Tatari’den Yeni Çocuk Kitabı: “Biri ve Diğeri”

Kaçırmayın!

"Otomatizmin İzinde Zafer Malkoç'un Serüveni"

“Otomatizmin İzinde Zafer Malkoç’un Serüveni” Prizma Galeri’de

Özgür Sönmez tarafından kurulan Prizma Galeri “Otomatizmin İzinde Zafer Malkoç’un
Betül Tarıman

Betül Tarıman’ın On Birinci Şiir Kitabı Çıktı!

Şair ve öykücü Betül Tarıman’ın, beş yıl aradan sonra yayımladığı