Bülent Eczacıbaşı
Bülent Eczacıbaşı

Bülent Eczacıbaşı’ndan Yeni Kitap: “Biraz Daha Düşününce”

14 Kasım 2024

İş yaşamında ellinci yılını kutlayan Bülent Eczacıbaşı yeni denemelerini “Biraz Daha Düşününce” kitabında bir araya getirdi. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitapta Bülent Eczacıbaşı’nın 2023-24 yıllarında yazdığı, ilk kez yayımlanan 40 kısa denemesi yer alıyor.

“Biraz Daha Düşününce”, ilk baskısı 2022’de yapılan ve birçok ödül kazanan “Aklımızda Bulunsun” kitabının devamı niteliğinde… Bülent Eczacıbaşı, yeni kitabında liderlik, motivasyon, müşteri mutluluğu gibi iş dünyasının temel meselelerinin yanı sıra paydaş kapitalizmi, büyüme paradigması, yapay zekâ gibi güncel konuları da farklı boyutlarıyla tartışıyor. Aynı zamanda “aptalca sorular sorma”, “başarılardan ders alma”, “özgünlük krizi” gibi pek değinilmeyen meseleleri gündeme taşıyor.

Kitabın önsözünde “Evrenin sonsuzluğu karşısında düşünmenin ve öğrenmenin amacı biraz daha aydınlanmaktan, bilincimizi ve duyarlılığımızı artırmaktan, işimizi biraz daha iyi yapmaktan başka ne olabilir?” sorusunu soran Bülent Eczacıbaşı bu çalışmasında da okurları keyifli, küçük düşünce gezilerine davet ediyor.

Hem basılı hem de e-kitap olarak satışa sunulan “Biraz Daha Düşününce”, Bülent Eczacıbaşı’nın “İşim Gücüm Budur Benim” (2018), “Yoldan” (2020), “Aklımızda Bulunsun” (2022) ve “Dönüşümden Yansımalar” (2022) yapıtlarının ardından yayımlanan beşinci kitabı.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Gazeteci Tuğçe Tatari
Önceki

Tuğçe Tatari’den Yeni Çocuk Kitabı: “Biri ve Diğeri”

Faruk Akbaş
Sonraki

Faruk Akbaş’tan Çarpıcı Kareler Kitabı: “Eskiden Kar Yağardı”

Kaçırmayın!

Onun Filmi Feminist Tarafıma Dokundu

Hafta sonu izlediğim ve beni duyduklarımla rahatsız eden fakat işin
Sanayiden Manzaralar, 2023, Summart

“Sanayiden Manzaralar” Sergisi Summart’ta Açıldı

Seyrantepe Sanayi Mahallesi’nde atölyeleri olan sanatçıların üretimlerini Nazlı Pektaş küratörlüğünde