Büyük İlgi Gören “Sanatın Büyük Ustaları” Serisi Türk Sanatçılar İle Devam Ediyor

Büyük İlgi Gören "Sanatın Büyük Ustaları" Serisi Türk Sanatçılar İle Devam Ediyor
Büyük İlgi Gören “Sanatın Büyük Ustaları” Serisi Türk Sanatçılar İle Devam Ediyor

Hayalperest Yayınevi’nin çıkardığı ve büyük ilgi gören “Sanatın Büyük Ustaları” serisi Türk Sanatçılar ile devam ediyor.

Bu yeni seri sanatçıların yaşamlarına, sanata bakış açılarına, sosyal ilişkilerine ve iç dünyalarına ışık tutuyor.

Türk resim sanatına ilgi duyan okurlara, sanatçıların eserleri hakkında kapsamlı bilgiler vermenin yanı sıra on dokuzuncu yüzyıl Türk sanatının gelişim ve ilerlemesini merak eden okura bu yolda eşlik ediyor.

Türk Sanatının Büyük Ustaları 1
ŞEKER AHMED PAŞA

Asıl adı Ahmet Ali olan ancak çok hoş sohbet ve tatlı dilli biri olduğu için çevresinde “Şeker” lakabıyla bilinen Şeker Ahmed Paşa, Türk resim sanatında Asker Ressamlar Kuşağı’nın önemli temsilcilerindendi. Osmanlı sarayının ilk resim koleksiyonunu oluşturmakla görevlendirilen Şeker Ahmed Paşa’nın bir görevi de sarayı ziyaret eden yabancı misafirlere teşrifatçılık yapmaktı.

İstanbul’un Mercan semtindeki konağında resim atölyesi olan Şeker Ahmed Paşa, düzenlediği sergilerle de resim sanatına katkılarda bulundu. Barbizon Okulu’ndan etkilenen Şeker Ahmed Paşa doğaya bakışıyla gözün algıladıklarından ziyade ruhun algıladıklarını izleyicisine aktarmayı hedeflemişti.

16,5*21cm, 96 Safya, Kulaklı karton kapak, Kuşe kağıt, Renkli baskı

Satın almak için tıklayınız.

Türk Sanatının Büyük Ustaları 2
SÜLEYMAN SEYYİD

Türk resim sanatından bahsedildiğinde başlangıç noktası olarak referans alınan Asker Ressamlar Kuşağı’nın önemli temsilcilerinden biri olan Süleyman Seyyid, hak ettiği ilginin pek azını görmüştü. Gerçekçi bir teknik uygulasa da özgün bir tarz geliştiren Süleyman Seyyid doğrucu, ciddi, vakur ve neredeyse dikbaşlı kişiliğiyle pek çok dost ve düşman edinmişti. Perspektif çalışmalarına özel bir ilgi duyuyor, bu konuda araştırmalar yapıyordu.

Natürmortları ve manzaralarıyla tanınan Süleyman Seyyid, Osmanlı İmparatorluğu’nu Paris’te temsil eden ressamlar arasındaydı. Paris Güzel Sanatlar Okulu’nda akademik eğitim alan Seyyid, iyi bir öğrenci ve ressam olduğu kadar başarılı bir askerdi.

16,5*21cm, 96 Safya, Kulaklı karton kapak, Kuşe kağıt, Renkli baskı

Satın almak için tıklayınız.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar