Sibel Ünalan’ın “Rakamlar Her Yerde” Sergisi

SAYILAR HER YERDE 140x140 cm.Tuval üzerine yağlı boya, kolaj 2016
SAYILAR HER YERDE 140×140 cm.Tuval üzerine yağlı boya, kolaj 2016

Ankara’da klasik ile çağdaş sanatı sanatseverler ve koleksiyonerlerle buluşturmak amacıyla kurulan Mira Koldaş Art Gallery’de, Küratörlüğünü Berna Demirhan’ın yaptığı Sibel Ünalan “Rakamlar Her Yerde” solo sergisinde sanatçının, iki binli yılların ilk dönemlerinden bu yana kullanmaktan vazgeçmediği rakamlarla yolculuğundan geniş zamanlı bir kesit oluşturur. Bu konuda izleyici ile buluşturan Sibel Ünalan “Rakamlar Her Yerde” Solo Sergi 14 Ekim – 29 Ekim 2023 tarihleri arasında sürecek olan solo sergi, Yıldızevler Mahallesine bağlı Şehit Mustafa Doğan Caddesi üzerinde 41/A numaralı adresinde gerçekleşiyor ve sanatseverleri bekliyor.

Uzun bir soyutlama sürecinin ürünü sayılar insanlığın en güzel buluşlarından biridir. Sayı simgeleriyle başlayan binlerce yıllık bu serüven yaşamımızın her anında yer alır. “RAKAMLAR HER YERDE” Onların büyülü dünyası kadar görsel etkileri de her zaman sanatçının ilgisini çekti ve resimlerine gerek konu, gerekse görse lmalzeme olarak dahil oldu.

Resim eğitimine Lütfü Günay ve Eşref Üren atelyelerinde başladı. Grafik Tasarım ve İllüstrasyon alanında çalıştı. TRT’de yayınlanan çocuk programları için illüstrasyonlar hazırladı. Bankalar ve bir çok özel firmanın reklam grafikleri, yayınevleri için kitap kapakları ve kitap resimlemeleri yaptı. Kazandığı yarışma sonrasında Vakko’da stilist oldu.

1987 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Zahit Büyükişliyen atölyesinden, 1990 yılında Fakülte ve bölüm birinciliği ile mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi G.S.F.İhsan Doğramacı Resim Anasanat Dalı birincilik ödülüne layık görüldü. Hacettepe Üniversitesi G.S.F.mezuniyet sergisi ve 10.yıl sergilerinde yer aldı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Unesco AIAP’aüye olarak kabul edildi. Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlüğünde yer aldı. (Kaya Özsezgin) Öğrenciliği sırasında ülkemizi temsil etmek üzere seçildiği Akdeniz Ülkeleri Kültürel Değişim Örgütü ECUME’ün Cezayir’de yapılan sempozyum, workshop ve exposition’larına katıldı. Londra, Paris, Berlin ve New York’ta müzeler, galeri ve Güzel Sanatlar Akademilerinde günümüz sanatı üzerine inceleme ve araştırmalar yapma fırsatı oldu. 1993 yılında aynı fakültede İnsan ve Çevre konulu tez çalışması ile yüksek lisans programını tamamladı. Tez sergisini Devlet Resim ve Heykel Müzesi Sergi Salonlarında gerçekleştirdi. İnsanı ana tema olarak ele aldığı mezuniyet çalışmalarında, belirli bir kurgu doğrultusunda seçtiği portre fotoğraflarını kolaj tekniği kullanarak tuval yüzeyine aktarırken, ifadeyi malzeme çeşitliliği ve doku ağırlığı ile oluşturduğu soyut mekanlarla destekledi. Eğitimi sonrasında özel bir şirkette sanat yönetmeni olarak çalıştı. Dünya fuarlarında basılı ürünleri sergilendi. Çalışmaları Hallmark, Suzy Card, Encore gibi dünyaca ünlü firmaların koleksiyonlarında satışa sunuldu. Ülkemizde İş Bankası, Devlet Resim Heykel Müzesi, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Hüber Yalısıgibi koleksiyonların yanı sıra çok sayıda özel koleksiyonlarda resimleri yer almaktadır. Ülke dışında, Cezayir Devlet Müzesi, Rusya Devlet Müzesi, Avrupa Birliği Küresel Araştırmalar Derneği ABKAD’da ve Paris, Cenevre, New York’ta birçok özel koleksiyonda yapıtları bulunuyor.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar