28. İstanbul Caz Festivali Vitrin Panelleri İKSV YouTube Kanalında

28. İstanbul Caz Festivali kapsamında seyirciye kapalı olarak gerçekleşen “Vitrin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması” panellerinin ilk bölümü “Bilgisayar Oyunlarında Müzik Ve Ses Tasarımı” 26 Ekim’de İKSV’nin YouTube kanalında yayımlanıyor.

28. İstanbul Caz Festivali Vitrin Panelleri
28. İstanbul Caz Festivali Vitrin Panelleri

24 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali Vitrin Panelleri bu sene beşinci kez düzenlendi. Türkiye’den güncel müziği odağına alan uluslararası bir tanıtım ve iletişim etkinliği olan Vitrin Panelleri, 18 Eylül’de seyirciye kapalı olarak Beykoz Kundura’da Kundura Sahne işbirliğiyle gerçekleşti. Projeye verdiği destekle +1 de caz severlerin keyfine artı bir kattı. Vitrin panelleri; film ve oyun endüstrisinde müzik kullanımı, plak şirketleri, menajerler, yapım şirketleri, sanatçılar ve yerel sektör kurumları gibi yaratıcı endüstrinin farklı paydaşlarını bir araya getirdi.

Dört hafta boyunca her Salı paylaşılacak panallerin ilk bölümü “Bilgisayar Oyunlarında Müzik ve Ses Tasarımı” bu günden itibaren İKSV YouTube kanalında yayında. Oyunların vazgeçilmez bir parçası olan müzik ve ses tasarımının, bilgisayar oyunu sektörünün ve sunduğu kariyer fırsatlarının konuşulduğu bu panelin moderatörlüğünü müzisyen Tan Tunçağ üstleniyor. Konuşmacılar: Peak Games Art Direktörü Başar Muluk, besteci ve akademisyon Başar Ünder, Taleworlds Entertainment İşitsel Direktörü Uğurcan Orçun

2 Kasım Salı ise milyonlarca şarkı arasından nasıl viral olunur sorusunun tartışıldığı “Bir Hit Nasıl Yaratılır?”, 9 Kasım Salı müzik, kültür ve eğlence sektöründe ağ kurmanın ve topluluk oluşturma modellerinin konuşulduğu “Müzik Sektöründe Ağlar Kurmak” paneli ve son olarak da 16 Kasım Salı dizi ve filmlerde müziğin kullanımı ve yapım sürecinin anlatıldığı “Bu Müzik Bu Sahneye Çalışır Mı?” panelleri İKSV YouTube kanalında yerini alıyor.

İlk bölümü izlemek için tıklayınız.

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.