5533, Nazlı Khoskhabar’ın Kişisel Sergisini Ağırlıyor

Nazlı Khoskhabar’ın kişisel sergisi “Yuvasında Yuvarlak” 2 Nisan Cumartesi günü 5533’te açılıyor. Sergi, sanatçının bir yetişkinin gözünden ona aktarılan çocukluğunu yeniden kurguladığı parçalı bir anlatıdan oluşuyor.

5533, Nazlı Khoskhabar’ın Kişisel Sergisini Ağırlıyor
Yuvasında Yuvarlak, Tek kanallı video park hurdaları, yağlı boya, aynalar, 45

Sanatçı, İran’da geçen çocukluğunu babasının kayda aldığı onlarca video kasetten izler. Görüntülerde, ailenin kimi zaman akrabalar ve yakınlarla kalabalıklaşan kutlama ve yas anlarına, kimi zamansa gündelik hallerine tanık oluruz. Sanatçı, şu an yaşadığı ülke olan Türkiye’yi henüz çocukken devletin yasakladığı uydu kanallarından, çocukluğunu ise kasetlerdeki videolardan tanıyıp öğrenmesi arasında bir ilişki kurar. Parklarda yetişkinlere ait aletlerin hurdalarından bir araya getirilmiş, üstünde bir grup ayna taşıyan uyduvari bir strüktür serginin merkezine yerleşir. Tek bir kanaldan çıkan çocukluk görüntüleri bu düzeneğe uğrar; tanıdık olan uzak olanın, kayıp olan mevcut olanın çekimine kapılarak farklı yörüngelere doğru yansır.

Sergi, 2 Nisan’dan 7 Mayıs’a dek, Çarşamba’dan Cumartesi’ye 12:00-17:00 saatleri arasında
görülebilir.

Açılış: 2 Nisan Cumartesi, 15:00-19:00

Daha fazlası için 5533’ün Instagram hesabı @imc5533’ü takip edebilirsiniz.

Sergi, SENKRON “Eş Zamanlı Video Sergileri” kapsamında ziyaret edilebilir.


5533

Yavuz Sinan Mah., Atatürk Bulvarı, İMÇ 5. Blok, No:5533, Vefa 34134 Fatih/İstanbul

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar