Yeni Sosyal Resim Galerisi: @yildirimarte

Gökhan Yıldırım öncülüğünde yürütülmekte olan @yildirimarte sosyal resim galerisi, dünyanın çeşitli bölgelerinden yetenekli sanatçılara sesini duyurma imkânı sağlıyor.

Yeni Sosyal Resim Galerisi: @yildirimarte
@yildirimarte

Ressam Gökhan Yıldırım öncülüğünde yürütülmekte olan sosyal resim galerisi @yildirimarte, dünyanın çeşitli bölgelerinden yetenekli sanatçılara sesini duyurma imkânı sağlıyor. Hâlihazırda 189.000 takipçisi bulunan sayfa güncel olarak eser paylaşımlarına devam ediyor. Sanatseverler ve sanatçı arasında köprü görevi gören bu sayfa sayesinde birçok milletten farklı insanlar bir araya geliyor.

Hiçbir şekilde taklit eserler yayınlanmayan ve sadece sanatçıların kendi yaptıkları orijinal resimlerin yayınlandığı @yildirimarte profilinde Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde bulanan ressamların eserlerine ulaşabilir.

Sanatçılarla galeri ve sanatseverler arasında köprü görevini üstlenen ressam Gökhan Yıldırım, sosyal medya aracılığıyla sanatın evrensel dilini yansıtıyor olması açısından da bu noktada önemli görev üstleniyor.

Yeni Sosyal Resim Galerisi: @yildirimarte
Ressam Gökhan Yıldırım

Gökhan Yıldırım hakkında

Ressam Gökhan Yıldırım, 24 Şubat 1986 tarihinde Ahlat’ta doğmuştur. Öğretmeninin kendisine verdiği ödev sayesinde ilk sanat tecrübesini yaşadı ve giderek sanata ilgisi artmaya başladı. 1998 yılında okulda düzenlenen resim yarışmasına katılarak ilk resim ödülünü almış oldu. Aynı yıllarda Alman Dili Edebiyatı ve Eğitimi alarak Almanca öğrenmeye başladı. 2000 yılında İngilizce dilini de merak ederek İngilizce öğrenmeye başladı. Ayrıca lise yıllarında tiyatro, sahne eğitimi alarak bir dönem tiyatro ile de ilgilendi. 2006 yılında amatör olarak resim yapıp bundan gelir etmeye çalıştı. 2009 yılındaki askerlik döneminde Rusça diline merak salıp Rusça yazmayı ve okumayı kendi çabasıyla öğrendi. 2011 yılında Atv, Star ve birtakım yaygın televizyon kanalları için sanatsal çalışmalar da bulundu. Star Tv’de yayınlanan “İffet” dizisi, TNT ekranlarında yer alan “Yıldız Masalı” dizisi, Atv’de yayınlanan “Karadayı” dizisi için sanat yönetmeniyle birlikte yaptığı çalışmalar oldu. Bu dizilerde kullanılmak üzere kendi resmettiği tablolarını da sergilenmesi için verdi.

2019 yılında İstanbul’da kişisel sergisi için çok çalıştı ve bunu gerçekleştirdi. Yaptığı çalışmalardan elde ettiği gelirlerin bir kısmını; toplum içindeki ihtiyaç sahipleri ve vakıflar ile paylaşma prensibi ile hareket etmektedir. Bu anlamda “İyilik peşinde koş” sloganı ile çalışmalarını sürdüren Adım Adım platformu için resmi bağışçı olarak bulunmaktadır. Aynı zamanda “Okumak her çocuğun hakkıdır” prensibiyle faaliyetlerini yürüten TOÇEV ile çalışmalar yapmıştır. Beşeri ve İktisadi Kalkınma Derneği (BEKA) çeşitli çalışmalarda bulunmuştur. Afrika Vakfı için de destek olmaya devam etmektedir.

Gökhan Yıldırım, “yildirimarte” adındaki Instagram hesabını 2014 yılında bir arkadaşı ile oluşturduktan sonra 2017’de sayfayı tamamen kendisi alarak yönetmeye devam etti ve bugün yaklaşık 190 bin takipçisi bulunan sayfa sanat anlamında dünyanın birçok bölgesinden ressamın eserlerini bünyesinde barındıran bir sanat galeri olarak değer kazandı. Dünya çapında çeşitli sanatçıya alan açıp fırsat sunan bu platform aracılığı ile binlerce kişiye ulaşılıyor. Bunun yanısıra “yildirimarte” tescilli bir marka olarak şirket statüsünde faaliyetlerini de sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda sosyal medya ağı instagram ve web sitesi aracılığı ile özel sanatsal malzemeler, yurt dışında üretilen el yapımı boyalar ve birinci sınıf kaliteli ürünlerin satış hizmeti de sunuluyor.

@yildirimarte
Gökhan Yıldırım Web

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.