T.12 İsimsiz, 80x80cm, Tuval üzeri akrilik, 1970, Sanatçı Koleksiyonu
T.12 İsimsiz, 80x80cm, Tuval üzeri akrilik, 1970, Sanatçı Koleksiyonu

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde Yeni Sergi

6 Ekim 2023
T.12 İsimsiz, 80x80cm, Tuval üzeri akrilik, 1970, Sanatçı Koleksiyonu
T.12 İsimsiz, 80x80cm, Tuval üzeri akrilik, 1970, Sanatçı Koleksiyonu

Türkiye’nin en önemli kadın sanatçılarından Gencay Kasapçı’nın 2017 yılında aramızdan ayrılışından sonra ilk kapsamlı sergisi Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde 21 Ekim 2023 tarihinde açılacak olan “Gencay: Başlangıç, Bitiş ve Sonsuzluk” sergisinde, sanatçının İtalya ve Türkiye’de yaşadığı dönemlerde yaptığı eserleri uzun yıllar sonra ilk defa bir arada sergileniyor. 1960’lı yılların Roma sanat ortamında ürettiği resimler, fotoğraflar ve açmış olduğu sergilerle özellikle ZERO grubu ile olan birlikteliğine ait belgeler sergide yer alıyor.

Sergide, ayrıca 2019 yılında hazırlanan “Noktanın Sonsuzluğu: Gencay Kasapçı” belgeseli, sanatçının yaşamına tanıklık edenlerin anlatımlarıyla izleyicilere sunuluyor.

“Gencay: Başlangıç, Bitiş ve Sonsuzluk” sergisinin direktörlüğünü Döne Otyam, metin yazarlığını Dilek Karaaziz Şener üstleniyor. İtalya Büyükelçiliği işbirliğinde ve ASPAT Kültür Vakfı ve Mimar Kerem Türker Vakfı sponsorluğunda düzenlenen sergi, 21 Ekim 2023 – 25 Şubat 2024 tarihleri arasında pazartesi hariç her gün 10.00-17:00 saatlerinde Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde ziyaret edilebilir.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Nazlı Tuhera Moral
Önceki

Nazlı Tuhera Moral’ın İlk Kişisel Sergisi NOKS Art Space’de

Hediye "Hedo" Usta
Sonraki

Portfolyo: Hediye “Hedo” Usta

Kaçırmayın!

Morî filmi

Morî, 66. ZINEBI-Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali’ne Seçildi!

Yönetmen Yakup Tekintangaç’ın yönettiği Morî adlı kısa film, bu yıl
Ulay

Sanat Tarihi’nin Kötü Adamı!

Felsefe’de kötü tanımı pek çok filozof için değişmiştir. Ancak Teist