Yusuf Aygeç’in ”Mekanın Ruhu” Sergisi C.A.M Galeri’de

Yusuf Aygeç’in gerçekliğin içerisinde soyutlanmış bir betimleme olarak tanımladığı sergisi ”Genius Loci” Mekanın Ruhu, 7 Mart-5 Nisan 2020 tarihleri arasında C.A.M. Galeri’de ziyarete açılıyor.

”Ana formülden kaynaklanan ya da gerçek estetiğin tüm formlarını içeren ve ifade edilebilen bir dizi bağlantıyı atmak zorundayım. Böylelikle tüm görünür evren, sadece hayal gücünün olanak ve göreceli bir değer kazandıracağı bir imgeler-işaretler vitrini haline gelir. Bu hayal gücünün sindirmesi ve dönüştürmesi gereken bir gıdadır. İnsan ruhunun tüm yetileri, bunların tek sefer de kullanan hayal gücü ile desteklenmelidir.” -Baudelaire

Yusuf Aygeç’in son dönem resimlerinde, betimlemeye açık ve önceki serilerinde de ele aldığı ortak bellek bilincini gözeten bir ifade gözlemlenmekte. Kurgu merkezinden figürü çıkartmış olsa da resimlerin temelinde yatan duygu, salt insan doğası ve elementsel karşılıkları sorgulamaktır. Bu sorgulamayı resmin teknik ve kavramsal yapısı üzerinden temellendirerek iki ana başlık üzerinden incelemektedir. Önceki serilerinde kullandığı pentür tekniği ve renk paleti, işlediği konu başlıkları ile değişkenlik gösterirken, daha hırçın fırça darbeleri ve katmanlar rölyetif etkinin dışına çıkıp resimsel heykelleşmenin kapılarını da izleyiciye açıyor. Renk arayışları pastel bütünlük içerisindeki serüvenini sürdürürken, kullandığı flash tonlar gözün göremediği, doğa ve evrenin içerisine gizlenmiş pigmentlerin açıkça sorgulandığını gösteriyor.


C.A.M Galeri

Çukurcuma Caddesi No.38/A İstanbul | Salı-Cumartesi 11:00-19:00

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.