Soyhan Baltacı’nın İlk 3D Online Sergisi “Corpus Separatum”

Ressam Soyhan Baltacı, ilk 3D çevrimiçi sergisini “Corpus Separatum” adıyla, 15 Mayıs tarihinde sanat severlere sunuyor.

” Adını ‘Ayrı Beden’,’Bağımsız Bölge’ gibi anlamlar içeren Latince kökenli bir terim olan “Corpus Separatum” dan alan seri, ‘Yıkım-İnsan-Doğa’ ilişkilerini hikayeleştiren desenlerden oluşmaktadır.

Doğa, başlangıçta biyolojik bir tür olan insan için, içerisinde türlü imkanları barındıran bir mekan iken, geçen zaman içerisinde maruz kalmış olduğu tahribat nedeniyle eksik kalmış, kaynakların azalıp, ihtiyaçların artmasıyla insan kendi yıkımının sonucu ile karşı karşıya kalmıştır.

Bu karşı karşıya kalma durumu, insan ve doğa ilişkilerini sinematografik bir üslupta resmetme konusunda sanatçının çalışmalarına ilham vermiş, eserlerinde sıklıkla doğa-insan karşılaştırmaları yapmıştır. “

Soyhan Baltacı, sergisinin “bilgisayar ve telefonlarda çok rahat gezilebilir bir sergi” olduğunu belirterek; cuma günü yayın saatiyle eş zamanlı olarakta instagram hesabından (@soyhanbaltaci) canlı yayında olacağını duyurdu.

Sergi 15 Mayıs Cuma günü, saat 18:00’de artsteps’de yayında olacak.

Sergi Linki: artsteps

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.