Abdo Yalçınkaya, “Supernatura" - Labirent Sanat
Abdo Yalçınkaya, “Supernatura" - Labirent Sanat

Abdo Yalçınkaya’nın “Supernatura” Sergisi Labirent Sanat’ta

7 Şubat 2025

Labirent Sanat8 Şubat – 15 Mart 2025 tarihleri arasında Abdo Yalçınkaya’nın “Supernatura” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Abdo’nun, “Supernatura” başlıklı kişisel sergisi, insan, doğa ve şehir temalarını farklı görünüm biçimlerini ve bu biçimlerin yarattığı duygulanımları bir araya getirir. Eserlerinde insan tasarımlarının ve araçlarının doğa karşısındaki durumunu işleyen Abdo, teknolojinin yıkıcı etkilerini, militarizmin toplum üzerindeki baskısını ve tüketim toplumunun sürdürülemezliği gibi evrensel eleştirel konuları odağına alıyor. Çağdaş sanatın etkilerini taşıyan sergi, Neo-figüratif, Ekspresyonist ve Pop-art akımlarından da izler barındırıyor.  

Sergi ismini, Fransız funk müzisyeni Cerrone’un aynı adlı distopik disko şarkısından alıyor ve Abdo’nun üretimlerini geniş bir yelpazede sunuyor.  Abdo, seçkide kendi olağanlığı içinde ilerleyen dünyanın çok boyutlu kolektif bir eleştirisini de aktarıyor. Sergi, bireysel bir perspektiften doğup toplumu bir bütün olarak hedef alırken, izleyiciyi de bu sorunların bir parçası olarak görmeye davet ediyor. Abdo’nun üretimleri, bu açıdan hem bir uyarı hem de bir farkındalık çağrısı taşıyor ve geleceğe dair bir felaketi tüm olağanlığıyla öngörüyor. Sergi izleyicilere sanat aracılığıyla toplumsal ve çevresel sorunlar üzerine düşünme fırsatı sunarken aynı zamanda estetik bir deneyim de vaat ediyor.

Abdo Yalçınkaya’nın “Supernatura” isimli kişisel sergisini 15 Mart 2025 tarihine dek Labirent Sanat’ta görebilirsiniz.

Abdo Yalçınkaya, “Supernatura" - Labirent Sanat
Abdo Yalçınkaya, “Supernatura” – Labirent Sanat

Abdo Yalçınkaya

1978 yılında Mardin Kızıltepe’de doğdu. İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Eserlerinde insan, doğa ve şehir temalarını farklı görünüm biçimlerini ve bu biçimlerin yarattığı duygulanımları bir arada getirmeye çalışır. Özellikle insan tasarımı ve araçlarının doğa karşısındaki durumu, teknolojinin yıkıcı etkileri, militarizmin toplum üzerindeki baskısı ve tüketim toplumunun sürdürülemezliği gibi evrensel eleştirel konuları odağına alır. Çağdaş sanatın etkilerini taşıyan eserleri, Neo-figüratif, Ekspresyonist ve Pop-art akımlarından da izler barındırır.


Labirent Sanat

Çatma Mescit Mah. Tepebaşı Cad. No: 56 K: 2 34430, Beyoğlu / İstanbul-
Ziyaret saatleri: Salı – Cumartesi: 11.00 – 19.00

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

“Son Yuva” yönetmeni HasanHüseyin Alkan ve Güler Sabancı
Önceki

Sabancı Vakfı 9. Kısa Film Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

Üst soldan sağa: Doç. Dr.Ebru Yetişkin, Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün, Doç. Dr. Ali Asgar Çakmakcı,Doç. Dr. Seda Yavuz, Alt soldan sağa:Do.Dr. Fırat Arapoğlu, Prof. Dr. Necla Rüzgar, Prof. Dr. Alper Maral, Sabire Susuz
Sonraki

“Sanat Yolunda” Eğitim Programı Başlıyor!

Kaçırmayın!

Jane Austen

Jane Austen’in Ölümünden Sonra Yayımlanan Romanı Türkiye’de

Yaşadığı döneme ilişkin tasvirleri ve roman kahramanlarının karakterleriyle iz bırakan
Erman Çobanoğlu

Portfolyo: Erman Çobanoğlu

1982 yılında İstanbul’da doğan Erman Çobanoğlu’nun, çocukluk yıllarından beri resim