35. Ankara Film Festivali'nde Yarışacak Belgesel Filmler
35. Ankara Film Festivali'nde Yarışacak Belgesel Filmler

Ankara Film Festivali’nde Yarışacak Belgeseller Belli Oldu

16 Ekim 2024

7-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek 35. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması’nın finalistleri açıklandı. Bu yıl 87 filmin başvurduğu yarışmada 8 film, Nihan Gider Işıkman, Ulaş Tosun ve Berna Gençalp’ten oluşan jürinin karşısına çıkacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 7-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 35. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

8 belgesel yarışacak

Türkiye’den yılın önemli belgesellerini bir araya getirecek Belgesel Film Yarışması’na bu yıl 87 başvuru oldu. Hacer Yıldız, Dr. Özgür İpek ve Yasin Semiz’den oluşan ön jüri; Aybüke Avcı’nın “Domates Biber Depresyon”, Esin Özalp Öztürk’ün “Işığın Hasadı”, Hasan Ete’nin “İyi Ölüm”, Zehra Yiğit ve Perihan Taş Öz’ün “Kilikya’ya Yolculuk: Fejes’in İzinde”, Baran İsmail Ulaş’ın “Kökleri Dışarıda”, Sevinç Baloğlu’nun “Oya”, Bahar Bektaş’ın “Sürgün Asla Bitmez” ile İlkay Nişancı’nın “Zamanın Kıyısında Sınav” adlı filmlerini finalist olarak belirledi.

Yönetmen ve yapımcı Nihan Gider Işıkman, yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Ulaş Tosun ile yönetmen ve yazar Berna Gençalp’in ana jüriliğinde gerçekleşecek yarışmanın kazananları, 15 Kasım Cuma akşamı gerçekleşecek törende belli olacak.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Andreas Steinhöfel
Önceki

Andreas Steinhöfel’den “Riko ve Gizemli Sokak Lambası”

Bedri Baykam, Uwe Ommer
Sonraki

Uwe Ommer’in “Retrospektif” Başlıklı Sergisi Piramid Sanat’ta!

Kaçırmayın!

Kusursuz Dünya Müzikali

“Kusursuz Dünya Müzikali” 30 Mart ve 23 Nisan’da Zorlu PSM’de

Çocuklarla en sevilen oyunları 20 senedir buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu,
Treplev

“Treplev” Oyunu Decollage Art Space’de

Genç ve yeni nesle sanatı sevdirme, sürdürülebilir ve kolay ulaşılabilir