Antakya’da sanatçılar yıkıntıların arasında eserlerini sergiledi
Antakya’da sanatçılar yıkıntıların arasında eserlerini sergiledi

Antakya’da Yıkıntılar Arasında Bir Sergi

7 Şubat 2024
Antakya’da sanatçılar yıkıntıların arasında eserlerini sergiledi
Antakya’da sanatçılar yıkıntıların arasında eserlerini sergiledi

Antakya’da sanatçılar yıkıntıların arasında eserlerini sergiledi. Ansam Kültür Derneği ve Artantakya tarafından düzenlenen anma sergisi 6 Şubat depreminde kaybettiklerimizi anmak ve sanatın iyileştirici gücünü kullanarak Antakya’da depremi yaşayan halkın sanatın iyileştirici gücü ile şifa olmak için eserleriyle birlikte yıkıntıların arasında sergi açtılar.

Küratörlüğünü Fatma Elvin Öztürk’ün üstlendiği sergide: Burak Genç, Durdunaz Günaydın, Edip Bağdatlı, Elmas Yiğit, Emel Genç, Emel Temizkan, Enes Günay, Esra Sönmez, Evrim Erbek Reşitoğlu, Fikret Yalın, Gizem Sanli, Gülleman Erdal, İlker Mansuroğlu, Manolya Keşre, Mehmet Oflazoglu, Necla Daloğlu, Nihal Gures, Perihan Çapar, Rukiye Peyzo, Selva Pekmezci, Selvane Asker Bakımcı, Semire Erdem, Sema Çağlak, Senem Eminoğlu, Serpil Sultanoğlu, Süleyman Gülbol, Turgay Çakmak, Yusuf Yeniocak ve Zeynep & Naim Gülbol katılım sağladı.

Saray Caddesi’nde bir araya gelen sanatçılar, depremin birinci yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, sanatçıların farklı tekniklerle yaptığı tablolar yer aldı.

Sergi Koordinatörü ve katılımcısı Mehmet Oflazoğlu, gazetecilere, sanatın iyileştirici gücü ile kayıplarını anmak istediklerini söyledi.

Sanatçı Edip Bağdatlı da Antakyalıların güçlü insanlar olduğunu belirtti. İnsanların birbirlerine sanatla sarılması gerektiğini aktaran Bağdatlı, “Hala içimizde umut var. Biz sergimizle bu umudu pekiştirmek istedik. Antakya kendi küllerinden doğan bir şehirdir. Bu şehir yedi kez yerle bir olmasına rağmen ayağa kalkmasını bildi. Bugün de ayağa kalkacağız Allah’ın izniyle.” diye konuştu.

Yakma resim sanatçısı Naim Gülbol ise karma sergiye 3 tabloyla katıldığını dile getirdi.

Şehrin simgesi eserlerini özenle koruduğunu anlatan Gülbol, “Hatay’ımızı yeniden canlandırmak için elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Biz sanatçılar grubu olarak ‘biz de varız’ diyerek buraya geldik.” ifadesini kullandı.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Pera Klasikleri
Önceki

Fransız Bestecilerin Eserleri Pera Müzesi’nde

Teatro Rudius'un Ödüllü Oyunu “Sorgu” Tatavla Sahne'de
Sonraki

Teatro Rudius’un Ödüllü Oyunu “Sorgu” Tatavla Sahne’de

Kaçırmayın!

Labirent - Batı ve Hasımları

Labirent – Batı ve Hasımları YKY’den Raflara Çıktı

Amin Maalouf‘un yazdığı deneme türündeki kitabı Labirent – Batı ve
Büşra Kara

Portfolyo: Büşra Kara

1997 yılında Türkiye’de doğdum. İlkokul eğitimimi Almanya’da Gymnasium Am Römerkastell’da