Genç Sanatçı Adaylarının İstanbul’daki Sanat Serüveni

Genç sanatçıları destekleme motivasyonu ile faaliyetlerini sürdüren İyilik İçin Sanat Derneği, “Anadolu’dan İzlenimler” projesinin dördüncü etabı kapsamında genç sanatçı adaylarını İstanbul’da konuk etti.
Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hizmetlerine devam eden İyilik İçin Sanat Derneği, Anadolu’daki gençlere ulaşmaya devam ediyor.

Anadolu'dan İzlenimler
Anadolu’dan İzlenimler

İyilik İçin Sanat Derneği’nin, Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren, başarılı öğrencileri İstanbul’da konuk edip sanat etkinliklerine katılımlarını sağladığı “Anadolu’dan İzlenimler” projesinin dördüncü etabı kapsamında 12 ilden gelen 36 öğrenci İstanbul’da misafir edildi.

Sanatın Işığında Büyüyen Bir Hikâye: ‘Anadolu’dan İzlenimler’

‘Anadolu’dan İzlenimler’ projesinin dördüncü etabını gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti: “İyilik İçin Sanat Derneği olarak, Anadolu’nun farklı köşelerinden gelen genç sanatçılara destek olma misyonuyla sürdürdüğümüz ‘Anadolu’dan İzlenimler’ projesinin her geçen etabında daha da büyüyerek genç yeteneklere dokunmaya devam ediyoruz. Tamamen gönüllülük esasına dayalı bir şekilde yürüttüğümüz bu projenin dördüncü etabı ile birlikte toplam 48 ilden 144 öğrenciye ulaşarak, Anadolu’nun sanat dolu potansiyelini İstanbul’un sanat atmosferiyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her bir genç sanatçının projeye katılımı, bizim için büyük bir ilham kaynağı oluyor. Onların, ufuklarını açtığını ve hayal güçlerini genişlettiğini görmek, projemizin temel amacına ulaştığını gösteriyor. Sadece sanatın gücüne inanarak çıktığımız yolda, genç sanatçılarımızın bu deneyimden aldığı mutluluk ve motivasyon yolumuzda doğru ilerlediğimizi işaret ediyor.”

Selin Bozkurt, öğrencilerin konaklamasını ve şehir içi transferlerini üstlenen İstanbul Ticaret Odası’na, yemek organizasyonu için Denizbank Genel Müdürlüğü’ne ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne, Müzekart hediye eden SICPA Türkiye’ye ve sanatsal aktivitelere katılımlarda desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bilgili Holding ve Borusan Sanat’a da teşekkürlerini iletti.

İstanbul’da sanat dünyasının önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı bulan öğrenciler, kentin önemli kültür sanat alanlarını gezdi. Feshane, Arter, Artweeks@Akaretler, Pera Müzesi, Borusan Müzik Evi, İş Bankası Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, İstanbul Resim Heykel Müzesi, Denizbank Genel Müdürlüğü Pasajda Bir Yıl Atölyesi, Bebek Sarnıcı, Atatürk Kültür Merkezi ve Dolmabahçe Sarayı gibi birbirinden değerli kültür noktalarına ve sanat etkinliklerine katılan öğrenciler dolu dolu geçirdikleri gezi programının ardından İstanbul’dan mutlu bir şekilde ayrıldı.

Koordinatörlüğünü Kadir Akyol’un üstlendiği Anadolu’dan İzlenimler projesinin dördüncü etabında; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi güzel sanatlar fakültelerinden öğrenciler sanat etkinliklerine katıldı.

Ziyarete katılan öğrencilerin İstanbul’daki izlenimleri ve elde ettikleri bilgiler doğrultusunda üretecekleri eserler, proje adıyla oluşturulacak sergi ile taçlandırılacak ve geniş kitlelere duyurulacak.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar