Günsu Saraçoğlu
Günsu Saraçoğlu

Günsu Saraçoğlu’nun Yeni Sergisi: “ReBirth, Kayıp Parça Kimde?”

9 Haziran 2024

Sanat alanındaki çalışmaları, basın mensubu ve ressam kimliğiyle tanınan Günsu Saraçoğlu’nun “ReBirth, Kayıp Parça Kimde?” isimli kişisel sergisi, 8 Haziran 2024 Cumartesi günü Evrim Sanat Galerisi’nde sanat izleyicisiyle buluştu. 4 Temmuz tarihine kadar sürecek serginin açılışına sanat ve basın camiasından tanınmış simalarının katıldı ve Evrim Ketenci’nin keman dinletisi Saraçoğlu’nun çalışmalarına eşlik etti.

Sosyal sorumluluk projeleri üzerine çalışmaları ile de tanınan Saraçoğlu, Evrim Sanat Galerisi kurucusu Betül Ketenci ile aldıkları ortak bir karar ile “ReBirth, Kayıp Parça Kimde?” sergisinin gelirinden TUKD-Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ne bağış olarak pay aktaracaklarını belirttiler.

2013 yılından bu yana kentsel dönüşüm, doğa, iklim ve çevre katliamları gibi konular hakkındaki düşüncelerini resimleri aracılığıyla ifade eden Saraçoğlu’nun, geçtiğimiz yıl birçok uluslararası çevre konferanslarında yer alan, İstanbul ve USA’da eş zamanlı açılan “ReBirth” koleksiyonu, “Kayıp Parça Kimde?” sorusu ile yeniden sanat izleyicisiyle buluştu. Dijital art çalışmalar, akrilik ve karışık teknik kullanılarak hazırlanan eserlerden oluşuyor. Sergide sanatçının eserlerinden oluşturulan video art sunumu da ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Saraçoğlu; “ReBirth, Kayıp Parça Kimde?” isimli koleksiyonu ile ilgili düşüncelerini;

“Uzun yıllardan beri kentsel dönüşüm, iklim ve çevre hakkında eleştirilerimi resimlerimle ifade etmeye çalıştım. Sanat yoluyla yaşadığım döneme ait hem bir bellek oluşturmak hem de toplumsal bilinçlenmeye yönelik katkı sağlamak temel amacımdı. Ve kendi düşünce düzeyim, resimlerimdeki ifadelerimde kendi içinde dönüşerek “ReBirth” serisi halinde ortaya çıktı.

Doğa, yaşamını sürdürmek için sürekli bir döngü içerisinde ilerler. Bu döngü, birçok farklı süreci kapsar ve her bir süreç birbirini tamamlar. Doğa, canlılar arasındaki etkileşimi ve çevre ile olan ilişkiyi yansıtan bir döngüdür. Bu döngü, doğanın dengesini korur ve her bir süreç birbirini tamamlar. Bu sebeple, doğanın döngüsüne zarar vermemek ve doğayı korumak büyük önem taşır. Çünkü doğanın dengesi bozulduğunda, yaşam da olumsuz etkilenir. Doğanın döngüsünü sürdürmek ve doğayı korumak, hepimizin sorumluluğudur.

Oysa insanın yaptığı tahribat doğanın tahammülünün çok üstünde! ReBirth-Kayıp Parça Kimde? sorusu ile üzerinde düşünmeye başladım. Resimlerimde insanın, geçmişten bugüne fütursuzca her alana hakim olma isteğinin yarattığı kaosu anlatmaya çalışıyorum. Ve doğal döngüye verdiğimiz zararı farkında olmalıyız. Döngü tamamlanıyor gibi dursa da zinciri bozduk, ya yerine başka parçalar yerleştirdik ya da doğa mutasyona uğramış bir parça ile devinimine devam etti. Kısacası, sürecin doğal ritmini değiştirdik. Şimdi gelişme adına yaptıklarımızın sonucunda kaybettiklerimizle yüzleşmeye başladık ve geriye kazanmak için çabalıyoruz. Yaşanabilir bir dünya için farkındalıklarımızın hızla uygulamaya geçmesi gerekmektedir.” sözleriyle anlattı.

Sanatçı Günsu Saraçoğlu’nun “ReBirth-Kayıp Parça Kimde?” isimli kişisel sergisi, Evrim Sanat Galerisi’de 4 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilir.


Evrim Sanat Galerisi

Göztepe Mahallesi, Bağdat Caddesi Handan Palas Apartmanı No:233 Daire: 1 Kadıköy-İstanbul

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Levante, İlber Ortaylı
Önceki

LEVANTE: Anatolian Stories in Italic, 13 Haziran’da CRR’de!

Taksim Maksemi, İBB Cumhuriyet Müzesi Açıldı!
Sonraki

Taksim Maksemi, İBB Cumhuriyet Müzesi Açıldı!

Kaçırmayın!

Gülseren Südor, "Teoman ve Ben", 2025 (detay)

“Gülseren Südor: Zamanlar ve Katmanlar Arasında” Retrospektif Sergisi

Metrohan “Gülseren Südor: Zamanlar ve Katmanlar Arasında” retrospektif sergisi ile
“Just on Paper” C.A.M. Galeri'de

“Just on Paper” C.A.M. Galeri’de

Sanatlarını farklı disiplinlerde ortaya koyan sanatçıları “kâğıt üzerinde” ortak bir