Bu Nasıl Mucit?
Bu Nasıl Mucit?

Nuri Kurucu’nun Yeni Kitabı Bu Nasıl Mucit? Çıktı

29 Şubat 2024
Bu Nasıl Mucit?
Bu Nasıl Mucit?

Nuri Kurucu‘nun yazdığı Berna Dörtpınar‘ın rsimlediği Bu Nasıl Mucit? kitabı tudem etiketiyle raflarda yerini aldı.

Bir mucit başka bir mucide harika bir icadım var demiş… Ah, keşke demez olsaymış!

Nuri Kurucu, fantastik fikirlerini kıvrak kalemiyle buluşturduğu Zamangezer Yatak’ın devam serüveni Bu Nasıl Mucit?‘te, mizahtaki ustalığını bu kez arkadaş ilişkileri üstüne konuşturuyor; iyiyle kötüyü yanlış yerde ve yanlış zamanda karşı karşıya getiriyor.

Akıllara durgunluk veren bazı çok bilimsel sırların gölgesinde yükselen şaşırtıcı bir rekabet öyküsünü konu edinen kitap, fikir hırsızlığına değinerek taklitler aslını yaşatır görüşünü destekliyor.

Hırsla alınan kararların ve umursamazca atılan adımların sonuçlarının kaçınılmaz olduğunu hatırlatan yazar, iflah olmaz bir kötünün iyi birine dönüşebilme olasılığı hakkında düşündürüyor.
Bayan Hırslı kötü bir mucitti.
​Elinde, sonsuza kadar sürecek bir popülerliğin anahtarını tutuyordu.
İlk arabayı tasarlayabilir ve hatta Edison’dan bile önce ampulü bulabilirdi! Ne Newton, ne Arşimet ne de Graham Bell artık onunla boy ölçüşebilirdi. Tarih dünyayı değiştiren ve geliştiren icatlarıyla ilelebet onu anacaktı. Tüm gazeteler Bayan Hırslı’nın üstün başarılarını yazacaktı. Nasıl mı? Elbette ki “Zamangezer Yatak’ın kötü bir kopyası” sayesinde!

Oysa Bay Sonra nasıl da güveniyordu Bayan Hırslı’ya… Mucitlik Üniversitesi’nde başlayan dostluklarının ebediyen süreceğini düşünüyordu. Şimdilerde yaşadığı şaşkınlık, üzüntü ve hayal kırıklığı aklını başına getirmişti getirmesine ama iş işten geçmişti çoktan. Buna rağmen pes etmeye hiç niyeti yoktu. Müthiş bir planla kaderini yeniden yazmanın yolunu bulacaktı elbet.

Berna Dörtpınar’ın çizgi film tadındaki resimleriyle iyice şenlenen Bu Nasıl Mucit?, bilgi çağı çocuklarının merak duygusunu tetiklemekle kalmıyor aynı zamanda onları kendi icatlarını yapmaya da yüreklendiriyor.

Unutmayın eğer bir mucitseniz, icat fikirleriniz tam olarak olgunlaşana kadar hiç kimseye anlatmamalısınız. Evet, en yakın arkadaşınıza bile!

KÜNYE
Yazar:
Nuri Kurucu
Yayınevi: tudem
Resimleyen: Berna Dörtpınar
ISBN: 978-605-285-860-8
Satış Fiyatı: 85,00 TL
Baskı Detayları: 80 sayfa, enso kâğıt, resimli, siyah-beyaz baskı, karton kapak, 13,5×19,5 cm

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

SAHA Studio, İMÇ
Önceki

SAHA Studio’da 7. Ara Dönem Buluşması

“Zürafa” Tasarım Oyuncak Sergisi
Sonraki

“Zürafa” Tasarım Oyuncak Sergisi İstanbul Oyuncak Müzesi’nde

Kaçırmayın!

Savrulan Zaman

“Savrulan Zaman” Prömiyerini Altın Portakal’da Yapıyor!

Yönetmen ve senarist Selim Evci’nin dördüncü uzun metraj filmi “Savrulan
Miras, Vigdis Hjorth

Söyleyemediğimiz, İçimizde Kalan Ne Varsa // Kadriye Tokur

“Dilimin ucuna geldi de, söyleyemedim işte” diye andığımız, bizimle yaşayan,