Semra Özümerzifon’un “Samimiyetle” Sergisi ARK Kültür’de!

Semra Özümerzifon’un “Samimiyetle” başlıklı sergisi 13 Mart – 13 Nisan 2024 tarihleri arasında ARK Kültür’de görülebilir.

Semra Özümerzifon, son çalışmalarında uzun zamandan beri sürdürdüğü yağlıboyadan ayrılarak, yeni ve özgün bir dil arayışı içinde olan sanatçı, atık balık ağlarıyla ürettiği üç boyutlu tablo ve “yumuşak” heykellerle sanat izleyicisiyle buluşuyor.

Semra Özümerzifon
Semra Özümerzifon

Semra Özümerzifon

Semra Özümerzifon İstanbul’da doğdu. 1970 de Robert Kolej (ACG) den mezun oldu. Seniye Fenmen ile resim çalışmaya başladı. Bir süre Necdet Kalay’in atölyesine devam etti. 1981 -1984 yılları arası Cenevre Güzel Sanatlar Akademisi’nde Pascal Saini ve Axel Ernst atölyelerinde desen ve resim eğitimi gördü. Güngör İblikçi atölyesinde gravür çalıştı. Yurt içinde ve dışında birçok sergileri oldu, ödüller kazandı; bu ödüllerin arasında ‘Fransız Kültürü Milli Federasyonu’ tarafından düzenlenen fuarda kazandığı 2003 Şeref Ödülü ve Ramatuelle belediyesince verilen Ramatuelle kupası bulunuyor.

Son çalışmalarında uzun zamandan beri sürdürdüğü yağlıboyadan ayrılarak yeni bir dil arayışı içinde atık balık ağlarıyla üç boyutlu tablo ve “yumuşak” heykeller çalışmaya başladı. “Rumelikavağı’ndan Anadolu’ya Ağ” isimli projesiyle ağlı çalışmalarını Kemal Şirin’in balıkçı köylerinde çektiği fotoğraflarla beraber Anadolu şehirlerinde sergileyerek aynı zamanda bir sanat ağı oluşturmayı hedefledi. 2013 yılında Anadolu’nun dört şehrinde bu projesini gerçekleştirdi, ziyaretçilerden ve basından olumlu geri dönüşler aldı.

2014 yılında gerçekleşen Yırca zeytinlik katliamının ardından çizdiği desenleri ve Mühür Gözlüm adını verdiği heykeli 2017 de Galleryrooms’da sergilenmişti. Zeytin temalı çalışmaları metal (pirinç) malzeme ile kaynatarak ürettiği ‘Yaşlı Zeytin Ağaçları’ heykelleriyle devam etmektedir.


ARK Kültür

Kılıç Ali Paşa Mah. Batarya Sok. No:2 Cihangir, Beyoğlu, İstanbul

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar