İki Hovarda Öykü
İki Hovarda Öykü

Yaşamak için Acele Eden Bir Çağın Portresi: İki Hovarda Öykü

Vivant Denon ve Jean-François Bastide’in Kaleminden "İki Hovarda Öykü" Kitabı
5 Aralık 2024

Jean-François de Bastide’in 1755’te yayımlanan “Aşk Yuvası” adlı öyküsü ile Vivant Denon’un 1777’de anonim bir şekilde yayımladığı “Yarın Yok”tan oluşan İki Hovarda Öykü aralık ayında Can Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor. İki Hovarda Öykü’de 18. yüzyıl cinselliğini özgürlükçü bir tarzda ele alan Vivant Denon ve Jean-François de Bastide, edebî bir metnin içine mimari detayları da ekleyerek dönemin sanat anlayışına dair ipuçları sunuyor ve geçici heveslerin peşine düşen karakterlerin etrafında geziniyor.

Can Yayınları, Jean-François de Bastide’nin “Aşk Yuvası” adlı eseri ile Vivant Denon’ın “Yarın Yok”u, İki Hovarda Öykü adıyla tek kitapta yayımlıyor.

İki Hovarda Öykü, Jean-François de Bastide’in 1755’te yayımlanan “Aşk Yuvası” adlı öyküsü ile Vivant Denon’un 1777’de anonim bir şekilde yayımladığı “Yarın Yok”tan oluşuyor. “Yarın Yok”ta aristokratlar dünyasında pek de deneyimli olmayan bir gencin evli bir kadınla giriştiği aşk macerasına tanık oluruz. “Aşk Yuvası” ise kadınları baştan çıkarmasıyla meşhur bir adama direnen genç bir kadının hikâyesi. Her iki öykü de mekânın güzelliğini erotik bir ikna aracı olarak kullanıyor. 18. yüzyılda cinselliği özgürlükçü bir tarzda ele alan Vivant Denon ve Jean-François de Bastide, edebî bir metnin içine mimari detayları da ekleyerek dönemin sanat anlayışına dair ipuçları sunuyor. Coğrafi keşiflerle birlikte Avrupa’nın zenginleşmesi, Doğu’dan getirilen antikaların alınıp satılması, servet birikiminin artıp düşüncenin estetik metaya yönelmesi, kısacası yaşamak için acele eden bir çağın portresi, geçici heveslerin peşine düşen karakterlerin etrafında çiziliyor.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Yine Yeni Yeniden 90’lar
Önceki

“Yine Yeni Yeniden 90’lar” ile 90’lara Eleştirel Bir Bakış

SAHA Studio
Sonraki

SAHA Studio Açık Sanatçı Atölyelerine Davetlisiniz!

Kaçırmayın!

Sıla Şehrazat Yücel (detay)

TULİPOMANİA Sergisi İstanbul Lale Vakfı’nda

Ali Bakova’nın küratörlüğünü yaptığı, 55 tasarımcının 200 eserinin yer aldığı
Günlerden Bir Gün

Hatice Demir’in Kaleminden “Günlerden Bir Gün” Raflara Çıktı

Hatice Demir’in yazdığı Ahmet Uzun’un resimlediği Günlerden Bir Gün kitabı