Zilberman Cengiz Tekin ve Erkan Özgen’in Temsiliyetini Duyurdu

Zilberman Galeri temsil ettiği sanatçılar arasına Cengiz Tekin ve Erkan Özgen’in katıldığını duyurdu.

Cengiz Tekin ve Erkan Özgen
Cengiz Tekin ve Erkan Özgen

Cengiz Tekin (1977, Diyarbakır) sanatsal pratiğinde fotoğraf ve video kullanır. Gelenek ve aile gibi köklü toplumsal meseleleri tartışan sanatçı, özellikle hem yerel hem de küresel siyasi gündeme odaklanır. Tekin, belgeler aracılığıyla güvenilir rutinin ardındaki ironiyi ortaya çıkarır ve kesintiye neden olan esrarengiz formları sunar. Sanatçı, genellikle kendi deneyimlerinden yola çıkarak, küresel bir aciliyet olarak ele aldığı barınma ve sığınma konularına dikkat çeker.

Son kişisel ve karma sergileri arasında The Wall On The Sky, Atelier Marvy, İzmir, Türkiye (2018); Cennetten Hemen Önce, PİLOT, İstanbul, Türkiye (2016); 6. Ural Bienali, Thinking Hands Touching Each Other (Çağla İlk, Misal Adnan Yıldız ve Assaf Kimmel küratörlüğünde) Yekaterinburg, Rusya (2020); Up in Arms (küratörlüğünü Ayşe Güngör, Cassandra Mehlhorn, Gabriela Seith, Amalie Sølling-ørgensen, Johanna Werner), Kunstraum Kreuzberg/Bethanien, Berlin (2019); A Pillar of Smoke at Turkey’s Contemporary Scene (Ilgın Deniz Akseloğlu ve Yann Perreau küratörlüğünde), Arles Fotoğraf Festivali, Arles, Fransa (2018); Yarın Hava Nasıl Olacak?, Köprüler Arası (Özlem Günyol ve Mustafa Kunt organitörlüğünde), Berlin, Almanya (2017); Radikal Atomlar, Ars Electronica, Linz, Avusturya (2016); İstanbul: Tutku, Sevinç, Öfke, MAXXI, Roma, İtalya (2015); Beautiful Game, Ljubljana Şehir Sanat Galerisi, Ljubljana, Slovenya (2012); ve Serbest Vuruş, 9. İstanbul Bienali, İstanbul, Türkiye (2005) bulunur. Diyarbakır’da yaşayan ve çalışan Cengiz Tekin, 2017 yılından bu yana faaliyet gösteren Loading Art Space’in kurucu direktörüdür.

Erkan Özgen’in (1971, Mardin) video ve fotoğraf temelli yerleştirmeleri göç, kültürel kimlik, dil, etik ve vicdan konularını ele alır. Özgen’in çalışmaları, farklı yerinden edilme biçimlerinin politik ve sosyal ekosistemimizi yeniden tanımladığı günümüz şartlarını araştırır. Bu eserler, sürekli bilgi akışı içinde unutulma riski taşıyan, hatta bazen kasıtlı olarak gölgede bırakılan hikayeleri derinleştirir. Duyguları uyandıran bu parçalar, temel bir soruyu gündeme getirir: “Sanat, savaş, çatışma ve şiddet gerçeğini anlamaya nasıl yardımcı olabilir?”

Özgen’in son kişisel ve karma sergileri arasında Kinderland (Avi Lubin küratörlüğünde), Hamidrasha Gallery, Tel Aviv, İsrail (2019); Giving Voices (Hilde Teerlinck küratörlüğünde), Foundation Antoni Tàpies, Barselona, ​​İspanya (2018); When we count Time, We measure Light (Sisipho Ngodwana ve Sinazo Chiya küratörlüğünde), Stevenson Gallery, Cape Town ve Johannesburg, Güney Afrika (2021); Busan Bienali (Jacob Fabricius küratörlüğünde), Busan, Güney Kore (2020); Manifesta Revisited, Manifesta in Amsterdam, Amsterdam, Hollanda (2019); An American City: Eleven Cultural Exercises, FRONT International: Cleveland Triennial for Contemporary Art, (Michelle Grabner ve Jens Hoffmann küratörlüğünde), Cleveland Ohio, ABD (2018); İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 15. Uluslararası İstanbul Bienali (Elmgreen ve Dragset küratörlüğünde), İstanbul, Türkiye (2017); 77/13 Türkiye’de Siyasi Sanat ve Direniş, nGbK, Berlin, Almanya (2016); DOCUMENTA 13 (Carolyn Christov-Bakargiev küratörlüğünde), Kassel, Almanya (2012); Turquie et Alors (Yekhan Pınarlıgil küratörlüğünde), Centre Pompidou, Paris, Fransa (2010); Beyond Paradise, Stedelijk Museum Bureau, SMBA organizatörlüğünde, Amsterdam, Hollanda (2008) bulunur. Diyarbakır’da yaşayan ve çalışan Erkan Özgen, 2017 yılından bu yana faaliyet gösteren Loading Art’ın kurucu direktörüdür.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar