Arter
Arter

19 ve 26 Ekim’de Arter’den Çocuklara Çağdaş Sanat Atölyeleri!

26 Eylül 2024

Arter’in farklı yaş gruplarına yönelik çocuk atölyeleri, 19 Ekim’de “Mimarlık Atölyesi: Buz Gibi, Soğuk Değil”; 26 Ekim’de ise “Benim Ormanım” başlığıyla gerçekleşecek. Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekillenen atölyelerde çocuklar, çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla karşılaşarak kendi eserlerini üretip çağdaş sanatı keşfediyor. Arter’in Atölye alanında sınırlı sayıda katılımcıyla düzenlenen atölyelerin biletleri, giriş katında yer alan Danışma ve Bilet Gişesi’nden ya da Biletix üzerinden temin edilebilir.

Arter Öğrenme Programı kapsamında farklı yaş gruplarına yönelik düzenlenen çocuk atölyeleri hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda devam ediyor. Çocukları çağdaş sanatı keşfedip yorumlamaya ve yaratıcı süreçleri deneyimlemeye davet eden atölyeler, her çocuğun kendi bakış açısını paylaşmasına özen gösteriyor.

“MİMARLIK ATÖLYESİ: BUZ GİBİ, SOĞUK DEĞİL”

7–11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Mimarlık Atölyesi: Buz Gibi, Soğuk Değil” başlıklı atölye, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 11:00’de Arter’in -1. katındaki Atölye alanında gerçekleşecek. Yürütücülüğünü atölyepikolo’nun üstlendiği atölyede katılımcılar, Şakir Gökçebağ’ın Arter’de devam eden Göründüğü Gibi başlıklı sergisinden ilhamla, mimarlık disiplinini odaklarına alarak gündelik hayatta karşılarına çıkan sıradan nesnelere alışıldık bağlamlarından uzak, sıra dışı müdahalelerde bulunacaklar. Katılımcılar, sergi turunun ardından binlerce yıldır hem insanlar hem de hayvanlar tarafından sıcak kalmak için kullanılan mimari bir yapıyı keşfedecekler. Atölyenin üretim aşamasında ise Şakir Gökçebağ’ın sanat pratiğinden esinle kendilerine sunulan sıradan bir malzemeyi kullanarak mimari bir maket oluşturacaklar.

“BENİM ORMANIM”

4–6 yaş çocuklara yönelik “Benim Ormanım” atölyesi ise 26 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 11:00’de Atölye’de, Arter Öğrenme Programı ekibi yürütücülüğünde gerçekleşecek. Arter’in 2. katında devam eden Göründüğü Gibi başlıklı sergide yer alan Kara Orman (2015 [2024]) adlı yapıtında Şakir Gökçebağ, parçalanmış şemsiyelerden bir orman üretir. “Benim Ormanım” atölyesinde katılımcılar önce eser üzerine sohbet edip Gökçebağ’ın pratiği hakkında bilgi edinecek, ardından sanatçının eserinden ilhamla aynı tür malzemeleri parçalara ayırıp çoğaltarak kendi ormanlarını tasarlayacaklar.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelerin biletleri, Arter’in giriş katında yer alan Danışma ve Bilet Gişesi’nden ya da Biletix üzerinden temin edilebilir. Arter Beraber üyeleri, atölye katılımlarında değişen oranlarda indirimlerden faydalanabilir. Atölyelere katılan çocukların birer yetişkin eşlikçisi ise, etkinlik gününde Arter sergilerini ücretsiz ziyaret edebilir; 13:00 ve 15:00‘te düzenlenen rehberli turlar için gişeden bilet satın alabilir.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

The Fall / Düşüş
Önceki

Kült Film “The Fall” 27 Eylül’den İtibaren Sadece MUBI’de

Okul Öncesi Müzede
Sonraki

“Okul Öncesi Müzede” Ücretsiz Eğitim Programı 2 Ekim’de Başlıyor!

Kaçırmayın!

Gonzalo Rubalcaba

Grammy Ödülü Gonzalo Rubalcaba 25 Nisan’da CRR’de!

Kariyerine 3 Grammy, 3 Latin Grammy ödülü, 18 Grammy adaylığı
Belmin Pilevneli

Portfolyo: Belmin Pilevneli

1990 yılında İstanbul’da doğmuş olan görsel sanatçı ve illüstratör Belmin