Coşkun Sami’nin “Envanter” İsimli Kişisel Resim Sergisi 7 Nisan’a kadar Devam Ediyor

Galeri Soyut’ta 19 Mart’ta başlayan Coşkun Sami’nin “Envanter” isimli kişisel resim sergisi, 7 Nisan’a kadar devam ediyor.

Ressam Coşkun Sami’nin Galeri Soyut’ta devam eden “Envanter” başlıklı kişisel sergisinde, Doğu Avrupa’nın totaliter sistemlerinde büyüyen ve şekillenen nesle özgü sinizm ve değer sorgulama, reddetme dürtülerine kulak veriyor, kültürel miras ve iktidar tarafından sembolik kullanımlarına da değiniyor. Sanatçının irdelediği konular arasında modernite, geri kalmışlık, ilerleme, gerileme ve sanat tarihi motiflerinin yanı sıra sembolizmin anlam dünyasına da referanslarda bulunuyor. Birey, kompozisyonun merkezindedir belki ama doğanın umursamazlığı karşısında tamamen çaresiz ve yalnızdır. Bazı resimlerinde ise siyasi olanın grotesk boyutuna nasıl indirgendiğini kolayca görebiliyoruz: iktidarın demokrasi oyunu, amansız bir mücadele, mevki, bayrak sallama ve hayal satma silsilesinden ibarettir. “Eksiklopedi” desen serisi daha da öznel ve karamsar, ama aynı zamanda sahici ve minör duruşuyla da dikkat çekiyor. Sami’nin bu sergide bir hontoloji araştırmasına soyunduğu da hissediliyor. Nasıl olsa geçmişini her gün unutan bu toplumun gündemi, sürekli beliren hayaletlerden şekilleniyor. Bu sergide hem geçmişin, hem geleceğin hayaletleri “Envanter”e dökülüyor.

Coşkun Sami’nin 7 Nisan’a kadar devam eden kişisel resim sergisi “Envanter”, fiziki olarak Galeri Soyut’ta görülebildiği gibi sanal tur olarak da ziyaret edilebilir.

Sergiyi 3 boyutlu gezmek için buraya tıklayınız.

Künye: Coşkun Sami, ‘Düşen Putlara Dikkat’, 100×140 cm, TÜYB, 2020

Galeri Soyut
Yıldızevler Mah. Şehit Mustafa Doğan Cad. 82/A Galeri Soyut, Çankaya/Ankara

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.