Süreyya Operası “Virtüözlerin Müziği” Serisinin 5. Konseri: Yury Revich ve Matthieu Esnult

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası‘nın başlattığı “VİRTÜÖZLERİN MÜZİĞİ“ konser serisi Nisan ayında Avusturyalı kemancı Yury Revich ve Fransız Matthieu Esnult duo konseri ile devam ediyor.

Yury Revich ve Matthieu Esnult
Yury Revich ve Matthieu Esnult

Yury Revich ve Matthieu Esnult Niccolò Paganini ile ilişkili olan bestecilerin onun figürü etrafında şekillendirdikleri yüksek teknik ve virtüözite gerektiren eserlerden oluşan bir sıra dışı repertuvarlarıyla İstanbullu klasik müzikseverlere Süreyya Operası’nın büyülüyeci atmosferinde verecekleri “MISSION TO PAGANINI” (Hedef Paganini) temalı bu konserlerle buluşacaklar.

“Revich & Esnult Duo” Süreyya Operasını dolduran şanslı dinleyicilerine Paganini’nin “Şeytanın Kemancısı” lakabına gönderme yapan Tartini’nin “Şeytanın Trili” ile çarpıcı bir karşılama ile açılışı yapacaklar. Sonrasında konser Paganini’nin yakın dosu Rossini’nin onun için yazdığı “Paganini’ye Bir Ağıt” ve Paganini’nin Rossininin Tancredi Operası üzerine yazdığı “ Palpati Op.13” ve kendi bestesi“ Cantabile Op.17” ile devam edecek…

Konserde sıra Auer imzalı “Kapriçyo No.24” ün keman ve piyano uyarlamasına geldiğinde ise dinleyiciler adeta doruğa çıkacakları bir performansa şahit olacaklar .

Konserin kapanışında ise dinleyicileri “ çok manidar “ final bekliyor olacak …

Konser Paganini’nin hem büyük hayranı hem de rakibi De Bériot bestesi olan “İtalyan Melodileri ” adlı eserle muhteşem bir final yapacak…

KAM MANAGEMENT & DERMOSKIN’nin katkılarıyla gerçekleşecek bu konserler serisinin biletleri Süreyya Operası gişesinden ve Kadıköy Belediyesi’ne ait bilet sitesinden satın alınabilir.

Arasız yaklaşık 70’ sürer.
Bilet fiyatları: 50-60 TL

Program

G. TARTINI
“Şeytanın Trili” Sol minör Keman Sonatı (Transkripsiyon : J. Joachim )

G. ROSSINI
“Paganini’ye bir Ağıt “

N. PAGANINI
Rossini’nin “Tancerdi Operası / Palpati Aryası Varyasyonları “ Op. 13”

N. PAGANINI
Cantabile Re Major, Op. 17, MS 109

N. PAGANINI
Kaprüçyo Op.1 No. 24 (Transkripsiyon : L. Auer )

C. A. DE BÉRIOT
“İtalyan Melodileri” (G. Rossini ‘Armida’ & Donizetti ‘Anna Bolena’ )

N. PAGANINI
“La Campanella” Keman Konçertosu No. 2 Op. 7 (Transkripsiyon : P. Kochanski)

1984 Lovech doğumlu. Fotoğraf çeker, sanatsever.