III. Hayal Melodileri, Fransız Kültür Merkezi
III. Hayal Melodileri, Fransız Kültür Merkezi

III. Hayal Melodileri Resim Yarışması Sergisi Açıldı!

16 Şubat 2025

Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı (EMART) ve Istanbul Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen III. Hayal Melodileri Resim Yarışması tablolarının yer aldığı sergi Taksim’deki İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi, 1 Mart 2025 tarihine kadar pazar günü hariç saat 10:00-18:00 arasında ziyaret edilebilir.

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Hayal Melodileri Resim Yarışması’na ilişkin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan etkinliğe katılan isimler arasında Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu da yer aldı. Konuşmaların ardından sahneye çıkan genç sanatçılar, Georges Bizet‘nin Carmen operasını seslendirildi. Konser sonrası açılan Carmen temalı sergi sanatseverlerce büyük ilgi gördü.

Disiplinler Arası Projeyle Öğrencilere Destek

Sergi açılışı ve konser öncesinde açıklamalarda bulunan Institut Français İstanbul Müdürü Valentin Rodriguez, sergiye ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. Rodriguez, etkinlikte seslendirilen Carmen operasına işaret ederek, eseri yorumlayan genç sanatçıların da görsel sanatlarla müzik arasında bir bağlantı kurduğunu söyledi. Genç sanatçıların kariyerlerine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını vurgulayan Rodriguez, “Müzik ve sanat arasında uzun geçmişe dayanan bir bağ var. Sergide yer alan çalışmalar çok özel ve sürrealist.” değerlendirmesini yaptı.

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Başkanı Serkan Şahin de vakıf olarak sanat eğitimi alan öğrencilerin görünürlüğünü artırmak istediklerini aktararak, “Onları toplumda daha fazla fark edilebilir konuma getirmek istiyoruz. Bunun için yaptığımız çalışmalardan biri de Hayal Melodileri projemiz.” dedi.

“İlk iki Hayal Melodileri projesini İstanbul’da İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Yeditepe Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdik. Bu yıl ilk defa Anadolu’ya çıktık ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi paydaşımız oldu. Vakfımız sanat eğitimi alan öğrencileri sanatsal üretimlerinde desteklemeye çalışıyor. Kurum ve kuruluşların vakfımıza ve sanata olan desteği de bizi cesaretlendiriyor. Fransız Kültür Merkezi öğrencilerimizin görünür olması için bizlere mekânlarını açıyor, önemli bir destek veriyor. Teşekkür ediyoruz.” dedi

Hayal Melodileri Projesi Hakkında

Hayal Melodileri Resim Yarışması, Türkiye’deki üniversitelerin sanat eğitimi veren bölümlerde ve eğitim fakültelerinin resim bölümlerinde lisans veya lisansüstü eğitimini sürdüren öğrencilerin katılımına açık bir resim yarışması olarak düzenlendi. Katılımcılardan, G.Bizet’in Carmen operasının kendisini ya da operada yer alan herhangi bir bölümü, şarkıyı veya melodiyi resimsel ifadeye dönüştürmesi istendi. 

Yarışma Seçici Kurulu; Baksı Müzesi ve Baksı Vakfı kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Atalay, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ve EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Başkanı Serkan Şahin’den oluştu.

Yarışmaya 40 farklı üniversiteden 94 öğrenci katıldı. 3 çalışma ödül almaya hak kazanırken toplamda 30 çalışma sergilenmeye değer görüldü.

Sergilenmeye değer bulunan çalışmaların sahipleri arasında Adil Öksüz, Ahmet Hakan Akkuş, Barış Erdoğan, Behnaz Ebrahimi, Beren Naz Dede, Beyza Kırtıl, Beyzanur Soyer, Burak Uyanmaz, Buse Karakoyun, Cemil Arslan, Cemile Çolak, Emincan Kale, Fatma İlknur Yıldırım, Feyza Akbaş, Hamit İzmir, İclal Betül Cebeci, İclal Şimşek, İrem Karagöz Terzi, İrem Pekşen, Kenan Filiz, Mavi Melike Çatkın, Pınar Özpınar, Rabia Hazar, Sibel Uslu, Sultan Tayfur, Yusuf Peçe, Zeynep Dua Alkan gibi isimler bulunuyor.

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Hakkında

Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı, ülke genelindeki sanat eğitimi alan öğrencilerin sanatsal üretimlerine destek vermek, ülkenin sanat ve kültür hayatına çeşitlilik getirerek katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. Vakfın kurucu başkanı Serkan Şahin’in yarışmayla aynı ismi taşıyan “Hayal Melodileri-Operaya Yolculuk” isimli bir kitabı bulunuyor.

Sergi, 1 Mart 2025 tarihine kadar Beyoğlu, İstiklal Cd. No:4 adresindeki Fransız Kültür Mekezi’nde,  pazar günü hariç saat 10:00-18:00 arasında ziyaret edilebilir.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Erkan Özdilek “Çıplak Zihnin Gezegeni”
Önceki

Erkan Özdilek “Çıplak Zihnin Gezegeni” Timora Sanat’ta

Red Dead Redemption 2, Arthur Morgan
Sonraki

Arthur Morgan ve Anlatının Zirvesi

Kaçırmayın!

Hiromita, 18. Contemporary Istanbul'da

Hiromita 18. Contemporary Istanbul’da

Türk-Tayvan kökenli çağdaş sanatçı ANQI’nin (Melek Anqi), vahşi ve sevimli
Beyoğlu Hafıza Haritası atölyesi, Pera’dan Ötesine

Pera Öğrenme’den Yetişkinler için Atölyeler: “Pera’dan Ötesine”

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Ters Yüz PƎRⱯ sergisinden ilhamla hazırladığı