Okurların beklentisi ve talebi doğrultusunda kaliteli gençlik kitaplarına olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Yayınevlerini yeni projeler geliştirmeye teşvik eden bu beklentilere verilen ilk yanıt Ketebe Yayınevi’nden geldi. Yayınevi, gerçekleştirdiği lansmanında; kültür ve edebiyat dünyasında yankı uyandıracak, ilham verici hikâyeleri anlatmak için yola çıktığını duyurdu.
“Yazı kalır” sloganıyla yola çıkan ve bu güne kadar 1000’in üzerinde kitap yayımlayan Ketebe Yayınları, yayın sektöründe özel bir ihtisas gerektiren gençlik kitapları projesine başladığını duyurdu. Her kitabın bir dünya, her kütüphanenin de içinde dünyalar bulunduran bir büyük âlem olduğu düşüncesinden hareket eden Ketebe, güçlü yazar ve eser kadrosuna yeni bir soluk getirme amacında. Basının ve kitapseverlerin yoğun ilgisini çeken lansmanda; Ketebe Genç editörü Zeynep Tuğçe Noyan ve proje danışmanı Güray Süngü konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Ketebe Genç projesi ve yayınevinin genel vizyonu hakkında konuşan Ketebe Genç editörü Zeynep Tuğçe Noyan, “Ketebe Genç, gençlerin sesine kulak veren, onların hayallerini, heyecanlarını ve hatta endişelerini sayfalarına taşıyan bir proje. Genç yetişkinlerin dünyasına adım atarken, onların gözünden dünyayı görmeyi, onlarla birlikte büyümeyi ve öğrenmeyi hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı.
Lansmanda Gençlik Kitapları Üzerine Konuşuldu
Yurt içi ve yurt dışında giderek büyüyen, yayıncılık alanı içinde ise özel bir ihtisas gerektiren gençlik kitapları, okurun giderek ilgilisinin arttığı bir alan hâline geliyor. Ketebe Genç lansmanında piyasa ve ticaret amaçlı bir üretim yerine hakiki metinlerin peşinden gidileceği aktarıldı. Bu doğrultuda okur kitlesinde doğaya, akranlara, yaşlılara karşı farkındalık uyandırmak; günümüzün akışkan ve değişen değer yargılarına karşı sağlam bir duruş sunabilmek amaçlanıyor.
Ketebe Genç, ilerleyen dönemde de; gençler ve kalbi genç okurlar için ilham veren hikâyelerin peşinden gitmeye devam edecek. Lansmanda bir konuşmasını gerçekleştiren proje danışmanı Güray Süngü ise, “Gençlerin duygu dünyalarını dikkate alan, onların düş gücünü ve merak duygusunu tetikleyecek ama her şeyden de önemlisi estetik ve yazınsal değer taşıyan, kendi kültürel ve tarihsel kodlarımızı içeren eserler yayımlamayı planlıyoruz. Esası ortaya koymak en kolayı; zaten yayıncıyız, yayıncılığı bir bütün olarak hangi saikle yapıyorsak, genç edebiyatı da aynı saikle yapacağız” dedi.
Ketebe Genç’ten 3 Önemli Eser
Genç neslin ihtiyaç duyduğu anlatıları kitapseverlerle buluşturmayı amaçlayan Ketebe Genç projesi önemli ve ilgi uyandıran 3 eserle yola çıktı.
Başkahramanının Hindistan asıllı Amerikalı bir Müslüman olduğu Ahmed Aziz’in Destansı Yılı adlı kitap; arkadaşlık, akran zorbalığı, hastalık, aile bağları, kitap okuma alışkanlığı ve empati temaları üzerinde duruyor. Newbery Onur Ödüllü yazar Margi Preus tarafından yazılan Minik Kızıl Gezgin ise gezgin olmak isteyen minik bir sincabın büyük macerasını konu ediyor. Bu tarihî macera romanı; cesaret, dostluk ve çevresel empati gibi temalara değiniyor. Üçüncü kitap ise Furkan Çalışkan’dan Câbi’nin Kulesi – Uzun Yürüyüşlerin Kısa Kitabı ismiyle karşımıza çıkıyor. Kitap, korkuya karşı cesareti, çirkinliğe karşı güzelliği, rüzgâra karşı yürümeyi tercih eden cesur ve genç okurları, Aliya İzetbegoviç’in hikâyesine davet ediyor.
Her bir eserle gençlik kitaplığına önemli bir katkı sunmayı amaçlayan yayınevi, geliştirdiği proje kapsamında yeni ve güçlü eserlerle seriyi büyütmeyi planlıyor.