Macar Yorumcu Antal Zalai Gümüşlük Antik Taş Ocağı’nda

Ana sponsorluğunu Bosfor Turizm’in üstlendiği 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Macar kemancı Antal Zalai ve Türk piyanist Yener Gökbudak’ın konseriyle Antik Taş Ocağı’nda, 12 Ağustos Cuma akşamı klasik müzikseverlerle buluşacak…

Lynn Harrell’in, “müthiş bir yorumcu” olarak bahsettiği Zalai için, kendisinden 50 yaş büyük olan efsanevi kemancı Igor Oistrakh, şu ifadelere yer vermiş: “Mükemmel tekniği, çok güzel geniş tonu ve gerçek müzikal ustalığın yanı sıra olgun ve asil bir kişiliğe sahip sıradışı bir kemancı”…

Antal Zalai
Antal Zalai

Macar Kemancı ilk defa Bodrum’da sahne alacak

Keman repertuarının en üst düzeyde teknik ustalık ve müzisyenlik gerektiren parçalarını çaldığı sürekli güncellenen bir videografinin de sahibi olan Antal Zalai, Paganini’nin 24 Caprices eserlerinin de içinde bulunduğu koleksiyonu ile büyük beğeni toplamış bir kemancı. Almanya’da Nürnberg Staatsphilharmonie ve Brandenburger Senfoni orkestralarında; Casco Phil Orkestrası ile Belçika’da solist olarak yer alan Macar Kemancı, Lugano’da Long Lake Festivali’nde Paganini resitali vermiş, Montreal’de Franz Liszt Oda Orkestrası ile çalmış ve Meksika, Brezilya, Kuveyt, Rusya, Belçika, Slovenya ve Macaristan’da sahne almış. Bu süre zarfında Zalai, çoğu zaman bir konserde 2 konçerto çalarak dikkat çekmiş.

Liverpool Kraliyet Filarmoni, Deutsches Senfoni Orkestrası Berlin, d’Île-de-France Ulusal Orkestrası, İrlanda Oda Orkestrası ve Hong Kong Sinfonietta Orkestrası gibi dünyanın önde gelen orkestraları ve şefleriyle 4 kıtadaki 40 ülkede sahne alan Zalai, ünlü kemancı ve MDR Senfoni Orkestrası Şefi György Sebök’un yıllar önce kullandığı konser kemanı, 1733 yılı yapımı bir Stradivarius kullanmaktadır.

Yener Gökbudak piyano ile eşlik edecek

Genç yetenekli piyanist Yener Gökbudak ile Bodrum’da ilk kez sahne alacak olan Antal Zalai, 12 Ağustos Cuma akşamı saat 21.00’de Antik Taş Ocağı’nda klasik müzikseverlerle buluşacak. Konserde Franck, Ravel, Tchaikovsky ve Kreisler’in klasik keman eserlerine yer verilecek.

Piyano eğitimine 6 yaşında Gülnara Bahşiş ile başlayan Yener Gökbudak 2006 yılında, Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu’na girerek Doç. Gülnara Aziz ile piyano çalışmalarını sürdürdü. Yurt içinde çeşitli iller, üniversiteler ve elçiliklerde verdiği resitallerin yanısıra, Rusya, Fransa, Portekiz, Hollanda, İtalya, Ukrayna ve Bulgaristan’da düzenlenen etkinliklerde de resitaller veren Yener Gökbudak, aynı zamanda şef Işın Metin, Ender Sakpınar ve Serdar Yalçın yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Mersin Üniversitesi Oda Orkestrasıyla konserler verdi. 2014’te Moskova Tchaikovsky Konservatuarı Piyano Bölümü’nün giriş sınavını kazanarak Prof. Ruvim Ostrovsky’nin piyano sınıfında okuma hakkını elde etti. Halen Prof. Ruvim Ostrovsky ile piyano çalışmalarını sürdüren Cemil Yener Gökbudak’ın ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli başarıları bulunuyor.

Ravel’den Kreisler’e harika bir keman repertuarı

Macar kemancı Antal Zalai ve Türk piyanist Yener Gökbudak İkilisi, tarihi mekânda verecekleri konsere Cesar Franck’ın, “Violin Sonata in A major” başlıklı eseriyle başlayacak. Ardında Mourice Ravel’den, “Tzigane” adlı yapıta yer verecek olan İkili, bu eserle gecenin ilk bölümünü noktalayacak. Gecenin ikinci yarısı Pyotr İlyiç Tchaikovsky’nin, “Meditation Op. 42/1” adlı yaıtıyla başlayacak. Bu eserin ardından yine aynı besteciden, “Valse Scherzo”yu seslendirecek olan sanatçılar, programı Avusturyalı kemancı ve besteci Fritz Kreisler’in, “Caprice Viennois”, “Schön Rosmarin”, “Liebesleid” ve “Liebesfreud” adlı eserleriyle sonlandıracak.

Biletler:
Biletler, Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar