Mihriban Mirap, "Geleceğe Dönüş"
Mihriban Mirap, "Geleceğe Dönüş"

Mihriban Mirap’ın “Geleceğe Dönüş” Sergisi 8artı1 Galeri’de

23 Nisan 2024

Mihriban Mirap, solo sergisi “Geleceğe Dönüş” ile 20 Nisan – 11 Mayıs tarihleri arasında 8artı1 Galeri’de izleyenlerle buluşuyor.

Sergide sanatseverleri kendi geleceklerinde kısa bir gezintiye çıkaran sanatçı, eserlerinde yaş alan ama yaşlanmayan insan portreleriyle izleyiciyi karşılıyor. Kimi zaman muzip kimi zaman da müstehzi bakışlara sahip bu portreler, izleyiciye bugününü yeniden düşünmeye iten bir deneyim sunuyor. İzleme fırsatı bulan sanatseverleri yüzlerinde bir tebessüm ile uğurlayan ”Geleceğe Dönüş” sergisi ve Mihriban Mirap, muzip ve samimi toplamda 23 eseri ile 11 Mayıs 2024 tarihine kadar Pazartesi günleri hariç her gün 12.00-18.00 saatleri arasında 8artı1 Galeri’de görülebilir.

Mihriban Mirap, "Geleceğe Dönüş"
Mihriban Mirap, “Geleceğe Dönüş”

1981 yılında İstanbul’da doğan Mihriban Mirap, 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümü’nden mezun oldu. Prof. Özdemir Altan, Prof. Zahit Büyükişleyen, Prof. Turan Aksoy ve Prof. Gülveli Kaya atölyelerinde eğitim aldı. 2014 yılında Pedagojik Formasyonunu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tamamladı. Bu sırada çeşitli resim yarışmalarına katıldı. 2020 yılında Yeditepe Üniversitesi Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Yurt içinde ve dışında birçok karma sergiye katıldı ve kişisel sergiler gerçekleştirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim veren sanatçı, resim hayatına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

Mihriban Mirap, yaş alan ama yaşlanmayan insan portreleri ile eğlenceli kurgular yaratarak Pop sanatına özgün ve güncel bir yorum getiriyor. Sanatçı, modern hayatın ve popüler kültürün sıkça göze çarpan, bazen markalaşmış ve ikonlaşmış, bazen de çağımızın bir parçası haline gelmiş imge ve söylemlerini, muzip portreleriyle tuvallerine yansıtıyor ve sorgulatıyor. Mirap, bu eserleriyle hızla değişen ve modernleşen günümüz dünyasında geçmişe duyduğumuz özlemlerimizi, tüketim dünyasının içindeki renkli ve gösterişli alışkanlıklarımızla bir araya getiriyor.

“Geleceğe Dönüş” sergisinde, özellikle X ve Y kuşaklarındaki izleyicileri kendi geleceklerinde kısa bir seyahate çıkartan sanatçı , bugünü yeniden anlamlandırmaya yönelik bir izlek sunuyor. Pop sanatının en önemli unsurlarından olan grafiti sanatını, yaş almış portreleriyle birleştirerek izleyici geçmiş, günümüz ve gelecek arasında bir bağ kurmaya itiyor. Popüler kültür öğelerini Barok ve Rokoko’yu anımsatan buluntu çerçevelerle bir araya getirerek çarpıcı bir zıtlık yaratan sanatçı, geçmiş ile günümüz arasında kurduğu köprüye dikkat çekiyor. Süper Kahramanlar serisinde buluntu oyuncaklarla birleştirerek yarattığı çerçeveler, yaşlı insan portrelerini çevreleyerek yaşlılık ve çocukluk arasındaki benzerliklere ve farklılıklara, yaşam döngüsüne, çocuksu masumiyete ve mutluluğa müstehzi bir vurgu yapıyor. İzleyiciye hiç de yabancı olmayan nostaljik imgelerle süslenmiş eserler, hem izleyicinin hem de sanatçının geçmiş yaşantılarını, hayat hikayelerini ve bulundukları zaman içerisindeki hallerini renkli bir kompozisyon halinde sunuyor.


8artı1 Galeri

Rüştiye Sok. Nida Çıkmazı No:2 Kalamış / Kadıköy – İST

Hasan Nazif Yılmaz

1984 Lovech doğumlu. Fotoğraf çeker, sanatsever.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Tetiklenme Uyarısı, 2023
Önceki

Sanat Eserlerinde Bağlam Kaymaları

Buket Alçiçek
Sonraki

Portfolyo: Buket Alçiçek

Kaçırmayın!

SineFilozofi - Serdar Öztürk

SineFilozofi 7. Uluslararası Sempozyumu 7, 8 Aralık’ta CerModern’de

Modern sanatın her alanına dokunan CerModern, SineFilozofi Dergisi iş birliği
Ali Bilge Akkaya, Madinat al-Zahra Müzesi, Cordoba, İspanya, 2022

Ali Bilge Akkaya “Beş veya Saklı İmgelerin Yol Haritaları” Sergisi

x-ist, 21 Kasım – 21 Aralık 2024 tarihleri arasında Ali