Breakfast 1, 2023, Free Hand Machine Embroidery, 54x77 cm
Breakfast 1, 2023, Free Hand Machine Embroidery, 54x77 cm

Mustafa Boğa’nın “Havuzdaki Ilık Yeri Aramak” Sergisi KUN Art Space’te

11 Eylül 2023
Breakfast 1, 2023, Free Hand Machine Embroidery, 54x77 cm
Breakfast 1, 2023, Free Hand Machine Embroidery, 54×77 cm

Kısa sürede sanat arenasında yaptığı işlerle adından söz ettiren disiplinlerarası çağdaş sanat galerisi KUN Art Space, yeni sezonu Türkiye’yi farklı ülkelerde sergi ve sanat çalıştaylarında temsil eden Mustafa Boğa’nın ‘’Havuzdaki Ilık Yeri Aramak’’ adlı kişisel sergisiyle açıyor.

16 Eylül tarihinde sanatseverlerin izlenimine açılacak olan sergi işlerinde Mustafa Boğa’nın modern dünyanın işleyişindeki detaylar, sürekli imgeler üreten bir dünyada ayrıntıları yakalayarak kolektif bilinç dışını maddi dünyanın göstergelerinde yeniden görünür kılarken, doğup büyüdüğü Adana ve Akdeniz coğrafyasının iklimi, dokusuyla kurduğu bağlar, ilişkilenmeleri yeniden üç boyutlu yüzeyde yansıtıyor.

Adeta gündeliğin ve sokağın içinde bir gezintiye çıkarıyor. Daha önce bir yerlerde karşılaştığımızı sandığımız imgelerle yeniden temaşa ettiriyor. Her bir insanı her yönüyle kuşatan, karmaşık ve çelişik yanlarıyla devamlılığını bir şekilde sürdüren gündelik hayat içinden alıp çıkardığı imgeleri kumaş üzerinde dokuyor.

Sanatçı işlerinde; İmgeleri bazen sürreal bir tonda vererek hayata karşı bir yaklaşma biçimi sergiler. Her seferinde olduğundan farklı olan hayatın gündelikte sıradan bir şeye dönüşmesinin önüne geçmeye çalışır. Sıradan olarak atfedilende fark edemediğimiz başkalıklar olabileceğini sezdirir. Bu durumun dünyada var olma biçimimizi artırmakla beraber ona yaklaşmamızı önemli ölçüde etkilediğini düşünür. Tabii bunun nesnelere ve imgelere fetişist bir tarzda yaklaşmakla bir alakası yoktur. Onlara gereğinden fazla önem vermek ya da onları değersizleştirmek gibi bir durum söz konusu değildir. Burada dokunan, heyecan verici ve az da olsa sarsıcı karşılaşmalardır. Ayrıntıların bir şekilde çarpmasıdır. Tekstil üzerine işlediği imgeler bu şekilde bir görünüm sunup duygulanım yaratırken çok kanallı video işte bu sıcaklığı devam ettirir. Toplumsalın yeniden nasıl üretildiğine yoğunlaşır. Böyle bir anlayışla hareket eden bir sanatçı için toplumsalın kendini gösterdiği bir sahne olan düğünler kumaşı, ritüeli ve gündeliğin içinde az da olsa sıra dışı bir durumu temsil eden bir organizasyon olmasıyla ön plana çıkarken sanatçının bu anlara yönelmesi kaçınılmaz olmasa gerek.

Sanatçı hakkında; 2015 yılından günümüze kadar dünyanın farklı ülkelerinde Türkiye’nin adından söz ettiren ve birçok ödül alan sanatçı Adana ve Londra’da çalışmalarına devam ediyor. Mustafa Boğa, sanat pratiğinde disiplinler arası bir yaklaşıma sahiptir. Harran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Radyo TV Yayıncılığı Programı ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Greenwich Üniversitesi’nde Sinematografi ve Post Prodüksiyon ve Central Saint Martins’de Güzel Sanatlar alanında yüksek lisans dereceleri alan sanatçının interdisipliner bir pratiği var.

Katalog metnini Hüseyin Gökçe’nin kaleme aldığı Mustafa Boğa’nın ‘’ Havuzdaki Ilık Yeri Aramak’’ adlı kişisel sergisi 16 Eylül- 27 Ekim tarih aralığında her gün saat: 10:30- 18:30 arası Adana KUN Art Space’de izlenebilir.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Ali Artun
Önceki

Ali Artun Solo Sergisi 16 Eylül-21 Ekim Tarihleri Arasında SODA’da

Özge Çokgezen “Synthetic Identity” Sergisi, Ambidexter, 2023
Sonraki

“Synthetic Identity” 14 Eylül’de Ambidexter’de Açılıyor

Kaçırmayın!

Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli

Gülsün Karamustafa’nın Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli Eseri Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Uluslararası
Sus Barbatus ! sergisi Ankara. Tosca Art&Design’ın izniyle. Fotoğraf: Selin Saygılı

Sözden İmgeye: Sus Barbatus! Sergisi Üzerine Düşünceler // Özlem Tekdemir

Bir yazarın sözlerle kurduğu evreni resimlemenin, sözcüklerle betimlenmiş bir dünyayı