Burak Özdemir ( Photo Credit Studio Daniel Mulder )
Burak Özdemir ( Photo Credit Studio Daniel Mulder )

Burak Özdemir 52. İstanbul Müzik Festivali için Türkiye’de

16 Mayıs 2024
Burak Özdemir ( Photo Credit Studio Daniel Mulder )
Burak Özdemir ( Photo Credit Studio Daniel Mulder )

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, Musica Sequenza grubunun kurucusu Burak Özdemir’in katılımıyla gerçekleşecek. Özdemir, 24 Mayıs Cuma akşamı grubu Musica Sequenza ile Babylon’da sahne alacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs – 12 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak. 

Musica Sequenza grubunun kurucusu, besteci, fagot sanatçısı ve orkestra şefi Burak Özdemir, 52. İstanbul Müzik Festivali için Türkiye’ye geliyor. Barok ile elektronik müzik arasındaki sınırları kaldıran, başarılarıyla adından hayranlıkla söz ettiren Musica Sequenza’nın da kurucusu olan sanatçının her eseri yenilikçi ve özgün. Özdemir, 24 Mayıs Cuma akşamı Babylon’da sahne alacak.

Festival kapsamında sipariş edilen üç yeni eserin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek ve toplamda dört eserin ilk kez seslendirileceği de açıklanırken, dünya prömiyerleri arasında öne çıkanlar arasında, barok müzik uzmanı Burak Özdemir ve Musica Sequenza’nın yer aldığı “Sampling Baroque Purcell” projesi de bulunuyor. Bu proje, Purcell’in müziğini 21. yüzyılın teknolojisi ve tınılarıyla birleştirerek çağdaş bir yorum sunacak. Ayrıca, “Transmute” adlı eser de görsellerle çağdaş müzik öğelerini bir araya getirerek deneysel bir tasarım sunacak. Festivalin önemli etkinliklerinden biri olan bu konser, 24 Mayıs’ta Babylon’da gerçekleştirilecek.

Burak Özdemir

1983 İstanbul doğumlu olan besteci, fagot sanatçısı, orkestra şefi Burak Özdemir, besteci ve piyanist Cengiz Özdemir’in oğludur. 2008 yılında New York’taki Juilliard School’da, barok müzikte yenilik ve kültürlerarası projeler üreten Musica Sequenza topluluğunu kurdu ve o zamandan beri topluluğun sanat yönetmenliğini yapmaktadır. 1995 yılında ilk piyano ve fagot derslerine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Burak Özdemir, 2001-2005 yılları arasında lisansını tamamladı. 2005 yılında Berlin Sanat Üniversitesi’nde yüksek lisans fagot eğitimine başladı. 2008’de master tezini tamamladı ve 2010’da New York’a the Juilliard School’a gitti, Artist Diploma derecesine kabul edilen ilk fagotçu olma unvanına erişti. 2005 yılında Vintage Keys çalışmasıyla İstanbul Uluslararası Caz Festivali tarafından seçildi. Aynı yıl Türkiye İş Bankası Genç Yetenekler ödülüne layık görüldü. Özdemir, 2010 yılında Juilliard Concerto Yarışması birincilik ödülünü kazandı.

Musica Sequenza

Burak Özdemir tarafından 2008 yılında New York Juilliard School’da kurulan topluluk, dünyanın her yerinde barok müzikte yeniliklere ve farklı ülkelerden müzisyenler, şarkıcılar, dansçılar, koreograflar, görsel sanatçılar, mimarlar, tasarımcılar ve film yapımcılarıyla kültürlerarası bir sanat hareketi geliştirmeye kendini adamıştır. Bugüne kadar dünya çapında 50’den fazla sanat projesi yarattılar.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Nil Yalter, Şahin Kaygun ve Yusuf Sevinçli Seçkisi Photo London'da!
Önceki

Nil Yalter, Şahin Kaygun ve Yusuf Sevinçli Seçkisi Photo London’da!

Mary Wollstonecraft Godwin Shelley, Richard Rothwell tarafından 1840'ta yapılan portresi ( detay )
Sonraki

Mary Shelley “Mathilda” Can Yayınları Etiketiyle Raflarda!

Kaçırmayın!

Portfolyo: Tuna Özkaragöz

Tuna Özkaragöz’ün “Transfer” İsimli Sergisi Goba Art&Desing’da

Tuna Özkaragöz‘ün insan ve bitki arasındaki gerek duygusal gerek telepatik
Fazıl Saffet Aysu’nun İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki bir öğrencilik çalışmasıSalt Araştırma, Fazıl Saffet Aysu Arşivi

Salt Galata Kamu Programları: Türkiye’de Mimarlık Eğitimi

Salt’ın “Türkiye’de Mimarlık Eğitimi” sergisi 31 Mart’a kadar ziyarete açık.