İrem Çilingir
İrem Çilingir

Portfolyo: İrem Çilingir

24 Kasım 2024

İrem, 1997 yılında Almanya’da doğdu. 2006’da henüz 9 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü. Küçüklüğünden beri sanat ve tarihle iç içe büyüyen İrem, teknolojiye olan yoğun ilgisi doğrultusunda 2020 yılında Kocaeli Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Şu anda teknoloji şirketlerinde Ürün Yöneticisi olarak çalışıyor. Ancak mesleğinin yanı sıra güzel sanatlar ve fotoğrafçılıkla da yakından ilgileniyor ve sık sık uzun soluklu seyahatler gerçekleştiriyor.

Instagram: iremcilingjr

İrem, seyahatlerinde benimsediği “yavaş seyahat” anlayışıyla, bulunduğu coğrafyaların kültürlerini derinlemesine öğrenmeye ve anlamaya çalışıyor. Deneyimlediği hikayeleri ise fotoğraflarına yansıtarak paylaşıyor.

En büyük motivasyonu, Michel Foucault’nun “One must make one’s own life as one makes a work of art.” cümlesinde yatıyor. Foucault, bireyin kendi yaşamını bir sanat eseri gibi şekillendirmesi gerektiğini savunur ve yaşamı estetik bir proje olarak ele almayı önerir. İrem de bu bakış açısını benimseyerek, teknoloji ve yazılım dünyasının hızlı gelişiminden bir adım uzaklaşıp huzuru fotoğraflarında ve sanata olan ilgisinde buluyor.

Takipçileri tarafından çok beğenilen Kyoto’nun Tapınakları, Bahçeleri ve İnsanları dizisinde, Kyoto’da bulunduğu süre boyunca ziyaret ettiği Zen Tapınakları’nı ve oradaki insanları fotoğraflayarak izleyicileri bambaşka bir dünyaya götürüyor. Tokyo’dan An’lar serisinde ise Japonya’nın kaotik şehir hayatı ile kültürel sakinliğinin nasıl iç içe geçtiğini çarpıcı bir şekilde yansıtıyor. Malta’da geçirdiği 3 ay boyunca fotoğrafladığı Malta’da 3 ay serisi ise ada ülkesi olan Malta’nın sakinliğini ve doğu-batı sentezini yansıtıyor.


Hasan Nazif Yılmaz

1984 Lovech doğumlu. Fotoğraf çeker, sanatsever.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

HIV Bana Aşık Oldu
Önceki

Pera Film’de Dünya AIDS Günü: Buradayım!

Jeanne Hébuterne, Amedeo Clemente Modigliani
Sonraki

Çizgilerin Ardındaki Aşk: Modigliani ve Hébuterne!

Kaçırmayın!

Çağatay Odabaş

Çağatay Odabaş “Işık. Gölge. Sahneler” İle Ruzy Gallery’de

Sanatın farklı dönemlerine odaklı sergilemeler ile ideal bir sanat ortamı
Banu Anka“OFF” Sergisi, 2023, Pilevneli Dolapdere

PİLEVNELİ’den Üç Yeni Sergi: OFF, Ping Pong ve Kağıt İşler

PİLEVNELİ, 22 Aralık 2023 – 27 Ocak 2024 tarihleri arasında