Serdar Tekebaşoğlu, Saptamak / Saptırmak
Serdar Tekebaşoğlu, Saptamak / Saptırmak

Serdar Tekebaşoğlu’nun Yeni Sergisi: “Saptamak / Saptırmak”

25 Şubat 2025

Serdar Tekebaşoğlu‘nun “Saptamak / Saptırmak” ismini verdiği heykel sergisi 5-29 Mart tarihleri arasında Arnavutköy Galeri Selvin‘de görülebilir.

Hareketin tam ortasında formu saptamak, zamanı kaydetmektir. Sanatçının elindeki malzemeyle yakaladığı bu an, gerçeklik ile sanat arasındaki ilk buluşmadır. Ancak iş burada bitmez; sanat, sadece gördüğünü aktarmak değil, gördüğüne dokunmak ve onu dönüştürmektir. İşte saptırma tam da bu noktada devreye girer — sanatçının yorumu ile esere kendi sözünü eklemesidir. Form artık yalnızca hareket eden bir beden ya da parçadan ibaret değil, gerçeğin sınırlarını aşıp başka bir boyuta taşınır. Bu süreçte malzeme ve sanatçı birbirine karışır; sabit olan yer değiştirir, saf olan yeniden şekillenir. Sanat, hem saptamak hem de saptırmaktır — bir anda hem tanık hem de yaratıcı olmaktır.

Serdar Tekebaşoğlu

1968 Hamburg doğumlu sanatçı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunudur. Aynı fakültede aynı konuda yüksek lisans da yapmıştır. 54. Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde Seramik dalında İkincilik Ödülü ve 56. Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde de aynı dalda Birincilik Ödülü vardır. Çalışmalarına Eskişehir’de devam etmektedir.


Galeri Selvin

Arnavutköy Dere Sok. No:3  Arnavutköy, Beşiktaş – İstanbul

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Demet Kaya, “Unique”
Önceki

Demet Kaya’nın “Unique” Başlıklı Sergisi Galeri Kambur’da

Chicago
Sonraki

Broadway’in En Uzun Süre Sahnelenen Müzikali: “Chicago”

Kaçırmayın!

Sevda Balaban

Portfolyo: Sevda Balaban

1992 yılında Çanakkale’de doğumluyum. 2016 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar
Osman Akça

Osman Akça İle “Başka Hikâye” Üzerine Keyifli Bir Söyleşi

Osman Akça, “Başka Hikâye” başlıklı kişisel sergisiyle, 19 Kasım-12 Aralık