İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın 2024 “Work in Progress” atölyesi için başvurular alınmaya başladı. Başvurular için son tarih 22 Şubat 2024.
Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, Türkiye’den yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturmaya devam ediyor. Köprüde Buluşmalar bu yıl 24-25-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.
Köprüde Buluşmalar’ın Work in Progress atölyesi, Türkiye’den post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj film ve belgesellerin ilk uluslararası sunumlarını yapmasına ve filmlerin tamamlanmasına destek olmayı amaçlıyor.
Work in Progress’e seçilecek filmlerin yönetmen ve yapımcıları, atölye öncesinde sunum teknikleri, dağıtım ve pazarlama konularında bir çalışma yapacak; atölyede ise dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, TV kanalı temsilcileri gibi profesyonellere projelerini sunma imkânına sahip olacaklar. Atölyenin sonunda, ödül almaya hak kazanan filmler, uluslararası bir jüri tarafından belirlenecek.
Work in Progress atölyesi için başvurular 22 Şubat Perşembe günü sona erecek.
“7. Kısa Film Atölyesi” Başvuruları Başlıyor
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın 2024 “Kısa Film Atölyesi” için başvurular alınmaya başladı. Başvurular için son tarih 22 Şubat 2024.
Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, 24-25-26 Nisan 2024 tarihlerinde düzenleniyor.
İlk ve ikinci kısa filmini yapacak yeni nesil genç sinemacıların proje ve filmlerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla düzenlenen “7. Kısa Film Atölyesi” bu yıl 24-25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Kısa Film Atölyesi, 2017 yılından bugüne geleceğin yeteneklerine ışık tutuyor. Kısa filmlerin sinema sektöründeki önemine dikkat çekmeyi ve uluslararası seviyede yapımların artmasına katkıda bulunmayı amaçlayan atölye için son başvuru tarihi ise 22 Şubat 2024.
Başvurular arasından seçilecek 5 kısa film projesinin yazar, yönetmen ve yapımcıları projelerini deneyimli yönetmen, yazar ve yapımcılar ile grup çalışması formatında geliştirecekler. Ayrıca uluslararası sinemacılarla birebir toplantılar gerçekleştirecekler. Atölye ile sinemacılar arasında işbirliği ve iletişimi geliştirmek de amaçlanıyor.
Atölyenin sonunda ekipler yapımcı-yönetmen çalışması disiplinini geliştirmiş ve eğitmenlerle birlikte projelerinin profesyonel sunum dosyasını hazırlamış olacaklar.