A.M. Ollikainen mahlasıyla tanınan yazar çift Aki ve Milla Ollikainen’in kaleme aldığı, 15 dile çevrilen “Kargo” adlı polisiye türündeki roman kitabı Özge Acıoğlu Bauer çevirisi ve April Yayıncılık etiketiyle raflara çıktı.

A.M. Ollikainen, yazar çift Aki ve Milla Ollikainen’in kullandığı takma isim. Aki Ollikainen, romanlarıyla Helsingin Sanomat Edebiyat Ödülü’nü kazandı, Man Booker Prize ve Prix Femina finalisti oldu. Milla Ollikainen ise Finlandiya Dedektif Derneği’nin düzenlediği Suç Romanı Yarışması’nda birinci seçildi, son yılların en heyecan verici polisiye yazarları arasında gösteriliyor. Kargo bu iki edebi dehanın 15 dile çevrilen, ödüllere doymayan ilk romanı.
Paula ile Renko, koruyucu giysilerini giydikten sonra konteynerin etrafında bir tur attılar. Dıştan temizdi, boyası yepyeni görünüyordu. Konteynerin etrafındaki zeminde de dikkat çekici bir şey yoktu. Ancak, ön taraftaki kilitli kapının alt köşesinde bir tür vana vardı, muhtemelen suyu buradan pompalamışlardı. Vananın ön tarafında, toprağın üzerinde birtakım izler vardı, yerde bir şey sürüklenmiş gibiydi. “Bu çok saçma,” dedi Renko. “Birini öldürmek için aşırı derecede karmaşık bir yol. Bir insan neden bu kadar zahmete girer ki?”
“Finlandıya, suç edebiyatının yeni merkezi. Kanıt mı istiyorsunuz? A.M. Ollikainen’in ilk romanını okuyun. Kargo muhteşem.” -Marco Schneiders, Bastei Lübbe
“Roman açıldığı andan itibaren gücüyle şaşırtıyor. Akıcı dili ve çok yönlü kurgusu, en iyi Kuzey suç serilerini andırıyor.” -Crime 2019 Jürisi, Finlandiya
KÜNYE
KARGO
Yazar: A.M. Ollikainen
Yayınevi: April
Türü: Roman
Çevirmen: Özge Acıoğlu Bauer
Sayfa: 352
Ebat: 13,5×21
1.Baskı Ocak, 2025
ISBN: 978-625-95470-3-9
Fiyat: 340 TL