Rus dışavurumculuğunun öncülerinden Leonid Andreyev’in Şeytan’ın Günlüğü romanı, şubat ayında Can Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor. Eserlerinde realizm, natüralizm ve sembolizm öğelerini kendine has kötümser üslubuyla birleştirerek özgün bir tarz yaratan Andreyev’in bu eseri, insana dair hayal kırıklığını kayıt altına almış bir klasik.
Rusların Edgar Allan Poe’su olarak kabul edilen Leonid Andreyev’in Şeytan’ın Günlüğü romanı, şubat ayında raflarda. Andreyev bu kitapta, insana dair sınırsız hayal kırıklığını ve 21. yüzyılda insanlık adına kaybettiklerimizi ustalıkla ortaya koyuyor.
Şeytan, cehennemde canı sıkıldığı için yalanlar söylemek ve oyunlar oynamak üzere Amerikalı bir milyoner görünümünde dünyayı ziyaret eder. İnsan suretine bürünme konusunda deneyimli sadık uşağıyla Roma’ya uzanan yolculuklarında talihsiz bir kaza sonucu yolları esrarengiz insanlarla kesişir.
Şeytan’ın insana dönüşme serüveniyle elde ettiği deneyimler, insanların iç yüzüne dair gözlemleri, tanık olduğu günahlar, hainlikler, ikiyüzlülükler kendi sınırlarını bile aştığında artık saf ve acınası bir varlık haline gelmiştir, kötülüğün doğası ve insanlık durumu karşısında şaşkınlığa uğrayan Şeytan bu kez de dünyadan kaçış yollarını arayacaktır.