ZAMANIMIZIN BİR KAHRAMANI
ZAMANIMIZIN BİR KAHRAMANI

Miraç Atabey’in “Zamanımızın Bir Kahramanı” Filmi Sadece MUBI’de

3 Şubat 2025

ZAMANIMIZIN BİR KAHRAMANI, Miraç Atabey’in senaryosunu kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu ilk uzun metrajlı filmi. Lermontov’un kötü şöhretli anti-kahramanı Peçorin’den esinlenen film, babasının cenazesi için memleketine dönen, yetişkin olmakla yıldızı tam barışamamış, yer yer duyarsız bir adamın trajikomik üç gününü takip ediyor. Küçük bir Karadeniz kasabasında geçen ZAMANIMIZIN BİR KAHRAMANI, hem bir kaybı hem de kuşak ve kültür çatışmasını sıradanlıktan doğan bir mizahla harmanlıyor. ZAMANIMIZIN BİR KAHRAMANI, şimdi sadece MUBI’de.

Miraç Atabey’in yazıp yönettiği ZAMANIMIZIN BİR KAHRAMANI, günümüzün pek çok kusur ve zaafını içinde barındıran, trajikomik bir kuşak portresi sunuyor. Yönetmen, izleyiciyi hikaye ilerledikçe karşısına çıkan ipuçları ile düşünmeye sevk eden, otuz iki statik kareden oluşan, ince ve etkileşimli bir sinema dili kullanıyor.

Otuzlu yaşlarında olmasına rağmen olgunlaşamayan Mert, babasının cenazesi için memleketine döner. Kurduğu hayallerle gerçek dünya arasındaki çelişkide sıkışıp kalan Mert, üç gün boyunca karşılaştığı sorunları görmezden gelip trajikomik olaylar yaşadıktan sonra hayatındaki aksaklıklarla yüzleşmek zorunda kalarak ani ve büyük bir dönüşümden geçer.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Kutsal
Önceki

“Kutsal” 11 Şubat’ta Zorlu PSM’de Prömiyer Yapıyor!

Uğurcan Ataoğlu “İsimsiz/Untitled” Sergisi, Metrohan, 2025
Sonraki

Uğurcan Ataoğlu’nun “İsimsiz/Untitled” Sergisi Metrohan’da

Kaçırmayın!

Selen Gülün - Çağıl Kaya

Selen Gülün ve Çağıl Kaya Pera Müzesi “Bir Arada” Sahnesinde

Pera Müzesi güncel müzik sahnesinin güçlü kadın seslerini dinleyicilerle buluşturmaya
Salman Rushdie

Salman Rushdie’den Masalsı Bir Özgürlük Romanı…

Dünyadaki tüm öyküleri susturmaya çalışan karanlık güçler ve öykülerin gerçek