Adresi Olmayan Ev
Adresi Olmayan Ev

“Adresi Olmayan Ev” Filminden İki Prömiyer

Hafızaların silindiği distopik bir dünyada unutulmaz bir hikâye
25 Mart 2025

“Adresi Olmayan Ev”, geçtiğimiz günlerde Danimarka’da düzenlenen Kopenhag Türk Film Günleri’nde büyük yankı uyandırdı. Boran Kuzum, Osman Sonant ve Zeynep Tuğçe Bayat’ın başrollerinde yer aldığı film, Almanya ve Türkiye prömiyerleri için de gün sayıyor.

Türk Sineması’nın son dönemde en dikkat çeken yapımlarından “Adresi Olmayan Ev”, geçtiğimiz günlerde Danimarka’da düzenlenen Kopenhag Türk Film Günleri kapsamında prömiyerini gerçekleştirdi. Açılış filmi olarak gösterilen ve büyük ilgi gören yapımın biletleri, kısa sürede tükendi. Film sonrası düzenlenen söyleşide, izleyicilerin sorularını yönetmen Hatice Aşkın’ın yanı sıra başrol oyuncularından Boran Kuzum yanıtladı.

Oyuncu kadrosu kadar senaryosuyla da dikkat çekiyor

Başrollerinde Boran Kuzum, Osman Sonant ve Zeynep Tuğçe Bayat’ın yer aldığı filmin gösterimine Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçisi Hakan Tekin’in yanı sıra Hollanda, Meksika ve Gürcistan büyükelçileri de katılım gösterdi. Sinematografisi, sanat tasarımı ve özellikle Kuzum’un performansıyla büyük beğeni toplayan film, festivalin en çok konuşulan yapımlarından biri oldu. Filmin özgün müzikleri Nassos Sopilis ve Saki Çimen’e, sanat yönetimi ise Atilla Çelik’e ait. Filmin görüntü yönetmenliği Feza Çaldıran’a, özgün müzikleri Nassos Sopilis ve Saki Çimen’e, sanat yönetimi ise Atilla Çelik’e ait.

“Adresi Olmayan Ev”, distopik bir gelecekte, bireylerin işlediği dokuz büyük suç nedeniyle “unutma yasası” kapsamında tamamen hayattan silindiği bir dünyayı anlatıyor. Yasaya göre, açgözlülük, kibir, şehvet, öfke, kıskançlık, tembellik, savurganlık, ihanet ve şiddet gibi suçları işleyenlerin ölümünden sonra tüm eşyaları yok ediliyor ve hiçbir iz bırakılmıyor.

Sırada Türkiye ve Almanya prömiyeri var

Danimarka prömiyerinin ardından film, 3 Nisan’da 36. Münih Türk Film Günleri’nde Almanya prömiyerini de gerçekleştirecek. Türkiye’deki ilk gösterimi ise İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenecek olan “Adresi Olmayan Ev”, 18 Nisan Cuma ve 20 Nisan Pazar günleri izleyiciyle buluşacak. Türk sinema severler tarafından merakla beklenen film, festivalin ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünde yarışacak. 

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

İÇ REKLAM

Güncellemeleri almak için kaydolun

Biz de spamlerden sizin kadar nefret ediyoruz.

İÇ REKLAM

Samih Rifat
Önceki

Pera Müzesi’nden Sanat Dolu Atölyeler: “İzler ve Yansımalar”

Rafik Schami
Sonraki

Rafik Schami: Sen Anlatınca, Çöllerde Çiçekler Açıyor 

Kaçırmayın!

Melis Cantürk

Portfolyo: Melis Cantürk

1993 İstanbul doğumluyum ve İzmir’de yaşıyorum. Sanata ilgim ilkokul yıllarımda
Şükran Moral, Amemus, 2010.

Şükran Moral; Tabuların Karnına Jilet Atmak!

Şükran Moral, performans sanatçısıdır. Sanırım bu tanım kendisi için sadece