Mikro Formlarla Sanat Atölyesi
Mikro Formlarla Sanat Atölyesi

İstanbul Modern’de Yaz Sanat Okulu Başlıyor

1 Temmuz 2024

İstanbul Modern, yaz tatilinde çocuklara sanat dolu bir program sunuyor. 7–10 yaş aralığındaki çocuklar, 9 Temmuz–23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek program kapsamında müze eğitimcileriyle birlikte sanatı yorumlayıp atölye çalışmalarına katılıyor

İstanbul Modern Yaz Sanat Okulu, sabah ve öğle atölyelerinden oluşuyor. Sabah atölyeleri “Olafur Eliasson: Senin beklenmedik karşılaşman”, öğle atölyeleri ise “Yüzen Adalar” koleksiyon sergisine odaklanıyor. Sergilerde yer alan yapıtların incelenmesi ile başlayan atölye çalışmalarında çocuklar, sanat tarihinden örnekleri keşfediyor ve sanat çalışmaları üretiyor.

Yaz Sanat Okulu eğitim programında yer alan her bir atölye, sanatın farklı kavramlarına ve üretim biçimlerine odaklanıyor. Atölyeler, pazartesi hariç hafta içi her gün yaz boyunca gerçekleştiriliyor.

Katılım Belgesi

Katılımcılar, atölyelerin birine veya hepsine, tarihleri seçerek kayıt yaptırabiliyor. İstanbul Modern, sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara Yaz Sanat Okulu Katılım Belgesi veriyor.

SABAH ATÖLYELERİ

Gölge Resimler

Program, çağdaş sanat çalışmalarındaki gölge ve ışık kavramına odaklanıyor. Çocuklar, programa fotoğraf, sinema ve animasyon alanlarında ışık ve gölgenin sanatçılar tarafından nasıl ele alındığını anlatan kısa bir sunumla başlıyor. Ardından, müzenin süreli sergisinde bazı sanat çalışmalarını inceleyip yorumluyor. Atölyede çocuklar, yağlı pişirme kâğıdı ve kartonlarla gölge resimler oluşturuyor; sanat üretimlerini ışık altında inceleyerek programı tamamlıyor.

9, 16, 23 ve 30 Temmuz | 6, 13 ve 20 Ağustos
Salı günleri, 10.30–12.30

Manzaranın Dönüşümü

Program, insanın çevresi ve doğa ile kurduğu ilişkiyi sanat çalışmaları aracılığıyla keşfetmeye odaklanıyor. Çocuklar, programa manzara konulu resim örnekleri içeren kısa bir sunumu izleyerek başlıyor. Ardından müzenin süreli sergisindeki doğa ve manzara çalışmalarını yorumluyor. Atölyede çocuklar, doğayı çağrıştıran renklerle soyut manzara resimleri yaparak programı tamamlıyor.

10, 17, 24 ve 31 Temmuz | 7, 14 ve 21 Ağustos
Çarşamba günleri, 10.30–12.30

Mikro Formlarla Sanat

Gözle göremediğimiz canlıların mikroskobik görüntüleri, bilimi olduğu kadar sanatı da ilgilendiriyor. Farklı biyolojik formların mikro kamera ile çekilen görüntülerinin ekrana yansıtılarak incelendiği atölye çalışmasında çocuklar, gözlemledikleri formlardan yola çıkarak resimler hazırlıyor. Doğal formları hatırlatan dokularla frotaj tekniğini deneyimleyerek programı tamamlıyor.

11, 18 ve 25 Temmuz | 1, 8, 15 ve 22 Ağustos
Perşembe günleri, 10.30–12.30

Monokrom Resimler

Program, çocukları renk ve ışık arasındaki ilişkileri keşfetmeye çağırıyor. Müzenin süreli sergisinde yer alan sanat çalışmalarının incelenmesinin ardından çocuklar, atölyede renkler üretiyor. Ürettikleri renkleri bir araya getirerek derinlik algısı oluşturan kompozisyonlarla soyut resimler hazırlıyor.

12, 19 ve 26 Temmuz | 2, 9, 16 ve 23 Ağustos
Cuma günleri, 10.30–12.30

ÖĞLE ATÖLYELERİ

İmgelerle Otoportreler

Program, çocukların yüz ifadelerini taklit ettikleri ve duygularını canlandırdıkları kısa bir oyunla başlıyor. Resim, heykel, yerleştirme, video sanatı gibi sanatın farklı uygulama biçimlerini kullanan sanatçıların otoportrelerini içeren sunumun ardından çocuklar, müze koleksiyon sergisindeki bazı çalışmaları yorumluyor. Program, çocukların tasarladıkları imgelerle otoportreler oluşturmasıyla tamamlanıyor.

9, 16, 23 ve 30 Temmuz | 6, 13 ve 20 Ağustos
Salı günleri, 13.30–15.30

Kentin Kolajları

Program, üç boyutlu kent manzaralarının oluşturulmasına odaklanıyor. Müzede kent manzarasından ilham alan sanat çalışmalarını inceleyen çocuklar, atölyede, karton ve fotoblok malzeme ile katmanlar oluşturarak kent resimleri hazırlıyor. Program, resimlerin üzerine stilize çizimlerin eklenmesiyle tamamlanıyor.

10, 17, 24 ve 31 Temmuz | 7, 14 ve 21 Ağustos
Çarşamba günleri, 13.30–15.30

Modern Figüratif Resim

Program, çocukların figür kavramını görsel ve işitsel olarak tanımlamalarıyla başlıyor. Figüratif sanat çalışmalarını içeren kısa tarihsel bir sunumunun ardından müzenin koleksiyon sergisini gezen çocuklar, yirminci yüzyılın sanat çalışmaları arasında benzerlikleri keşfediyor. Atölyede çocuklar, bedenlerinden yola çıkarak silüetler oluşturup figüratif resimlerini tamamlıyor.

11, 18 ve 25 Temmuz | 1, 8, 15 ve 22 Ağustos
Perşembe günleri, 13.30–15.30

Hazır Nesne ile Heykel

Program, çağdaş sanat üretimlerinde hazır nesne kullanımına odaklanıyor. Çocuklar, heykel sanatının tarihi ve üretim türlerine dair kısa bir sunumun ardından müze koleksiyon sergisindeki heykel çalışmalarını yorumluyor. Atölyede ise çocuklar, kullanım amacını yitirmiş karton ruloları boyayıp birleştirerek küçük heykeller oluşturuyor. Program, çocukların heykellerini boyamaları ile tamamlanıyor.

12, 19 ve 26 Temmuz | 2, 9, 16 ve 23 Ağustos
Cuma günleri, 13.30–15.30

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Burcu Tatlıses
Önceki

Burcu Tatlıses’in Yeni Şarkısı “Balkonlar” Yayında!

Antonio Silva - Tiago Nunes
Sonraki

21. Gümüşlük Müzik Festivali 10 Temmuz’da Başlıyor!

Kaçırmayın!

Lal Batman, "Exposé" Sergisi

Lal Batman’nın “Exposé” İsimli Kişisel Sergisi Anna Laudel’de

Anna Laudel, sanatçı Lal Batman’ın dijital ve plastik pratikleri bir
rezzan gümgüm, Dağdaki Keçi, Gökteki Ay, Sudaki Balık Sergisi

“Dağdaki Keçi, Gökteki Ay, Sudaki Balık” Sergi Söyleşisi

Depo’da 24 Haziran’a kadar devam eden “Dağdaki Keçi, Gökteki Ay,