Ummuhan Yörük, İsimsiz, 2024, Taş, Kumaş, Dikiş
Ummuhan Yörük, İsimsiz, 2024, Taş, Kumaş, Dikiş

Zamanın Silüetleri: Kaybolan Yadigârların Geçici Zarafeti

29 Ocak 2024
Ummuhan Yörük, İsimsiz, 2024, Taş, Kumaş, Dikiş
Ummuhan Yörük, İsimsiz, 2024, Taş, Kumaş, Dikiş

KAIROS, Ümmühan Yörük ve Can Akgümüş’ün BARIN HAN’da gerçekleşecek Zamanın Silüetleri: Kaybolan Yadigârların Geçici Zarafeti başlığını taşıyan düet sergisini düzenliyor.

Tarihteki kadim toplumların yaygın anlayışına göre zaman, geçmişten geleceğe doğru düz bir çizgi şeklinde ilerleyen bir olgu değildir. Zaman döngüsel olarak ilerler; yani çember çizerek nihayetinde başladığı yere gelir. Dünya üzerinde bazı özel köşeler vardır ki döngüselliğin ortasında varlığın kökleri bu köşelere sımsıkı tutunmuştur. Varlık, bu topraklara kök salmayı seçmiş ve serpilmiştir. Kadim şehir İstanbul da varlığın kök saldığı döngüselliğin tam merkezinde yer alan özel koordinatlara sahiptir. Bu topraklardan geçmiş nice varlığın izini taşıyan, bu varlıkların enerjisini ve yükünü içinde barındıran, görünenden çok daha fazlasını toprağıyla örten tarihi yarımada bugün de sırrını kendi gölgesinde gizlemektedir.

Ümmühan Yörük ve Can Akgümüş’ün üretimleri de tam bu koordinatlar üzerinde, tarihi yarımadanın kalbinde buluşuyor. Farklı medyumlarla üreten iki sanatçının yapıtları Divanyolu aksının üzerinde konumlanan Barın Han’ın ev sahipliğiyle, Zamanın Silüetleri: Kaybolan Yadigârların Geçici Zarafeti sergisinde iç içe geçerek kesişiyor. Binlerce yıllık varoluşun yegane bilinçli öznesi olan insanla, bedenin kırılganlığıyla, hafızanın iktidarıyla, yaranın iziyle ve tarihin kendisiyle girişilen hesaplaşma sanatçıların ortak bir zeminde buluşmasını sağlıyor.

Zamanın Silüetleri: Kaybolan Yadigârların Geçici Zarafeti 11.02.2024 – 17.03.2024 tarihleri arasında Barın Han’da izlenebilir.


Barın Han

Binbirdirek, Boyacı Ahmet Sk. No:4, Çemberlitaş/İstanbul

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Gilda, 1946
Önceki

Unutulmaz Aşk Klasikleri Şubat’ta Kundura Sinema’da

Köprüde Bridge Logo
Sonraki

“Work in Progress” ve “7. Kısa Film Atölyesi” Başvuruları Başladı

Kaçırmayın!

GAMZE TERRA

Kurgucu ve Yönetmen Gamze Terra ile Söyleşi

Mevcut sisteme olan eleştirisini ve direnişini kamerasıyla gerçekleştiren Gamze Terra
Deniz Yüce Başarır

Kent Oyuncuları’nın Kuruluş Hikâyesini “Perde Kapanmasa Görecektiniz” Kitabında Bir Araya Getiren Deniz Yüce Başarır ile Söyleşi

Kenter Tiyatrosu’nun kurucularından Kent Oyuncuları’na, oyun metinlerinden yetiştirdiği oyunculara, sahnesine