Lalehan Uysal
Lalehan Uysal

“Kurda, Kuşa, Aşa… Ve Göze…” Sergisi Yapı Kredi bomontiada’da

20 Ağustos 2024

Yapı Kredi bomontiada, 24 Ağustos – 8 Eylül 2024 tarihleri arasında tasarımcı Lalehan Uysal’ın “Kurda, Kuşa, Aşa… Ve Göze…” sergisine ev sahipliği yapıyor. Lalehan Uysal’ın, hayatın sürdürülebilirliğinin öznesi olan tohumların fark edilmesi için yakın plan çektiği ve makrografik olarak tanımladığı yeni tohum fotoğraflarından oluşan sergi, her gün saat 12.00-20.00 arasında Yapı Kredi bomontiada Galeri’de ziyaret edilebilir.

Tasarımcı Lalehan Uysal, ilk tohum fotoğrafları sergisini Oxford Üniversitesi’nde 40 yılı aşkın süredir her yıl farklı temalarla gerçekleşen “Oxford Symposium on Food and Cookery”de açtı. Londra’daki sergisini Türkiye’de farklı şehirlerde, farklı coğrafyaların topraklarına has tohumların fotoğraflarıyla açtığı sergiler izledi.

Uysal, fotoğrafları aracılığıyla içlerinde kadim yaşam bilgisi taşıyan tohumların fark edilmesini, korunmasını, ekiminin devam etmesini, çoğalmalarını ve kaybolmamalarını, üzerindeki çizgileri, renkleri, kimlikleriyle bir değere dönüşmelerini, geleceğe taşınmalarını amaçlıyor. Fotoğraflarken tek yaptığının tohumların sesine kulak vermek olduğunu belirten Uysal’ın Yapı Kredi bomontiada Galeri’deki ikinci, tohumlar gibi çoğalan fotoğraflarıyla açtığı on altıncı sergisi.

Sergi süresince her cumartesi-pazar saat 16.00’da düzenlenecek sergi turlarına Lalehan Uysal da eşlik edecek.

Nil Has

1988, İstanbul doğumlu. Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu. Editör ve sanat yazarı.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

İÇ REKLAM

Güncellemeleri almak için kaydolun

Biz de spamlerden sizin kadar nefret ediyoruz.

İÇ REKLAM

Joseph K. - Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber, Özgün Aydın
Önceki

“Joseph K.” Oyunu 29 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda

3. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali Başlıyor
Sonraki

Transhümanizm Akımı İlk Kez 3.Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde

Kaçırmayın!

Son zamanların en iyi 5 kadın fotoğraf muhabiri // 2. 5’li

İlk “5 kadın fotoğraf muhabiri” yazıma göstermiş olduğunuz ilgi için
Osamu Dazai

Osamu Dazai’nin Kaleme Aldığı Pandora’nın Kutusu Kitabı Çıktı

Modern Japon edebiyatının en ünlü romanlarından İnsanlığımı Yitirirken’in yazarı, Osamu